Yetim Ve Öksüzlere İftar Sevinci

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü yetim ve öksüzlere yönelik düzenlediği iftar organizasyonunda erken bayram sevinci yaşattı. Ulaşımdan yemeğe, oyunlardan hediyelere kadar çocuklara özel tasarlanan organizasyon minik gönülleri fethetti.

Yetim Ve Öksüzlere İftar Sevinci
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde açık hava müzesi niteliğindeki Miniatürk’te gerçekleşen iftar organizasyonuna İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Osman Savaş, Halkla İlişkiler Müdürü Atakan Yılmaz ile İstanbul’un dört bir yanından gelen 450 yetim ve öksüz katıldı.

Çocukları sevindirecek her tür ayrıntının titizlikle düşünüldüğü iftar programında çocuklar bulundukları kurumlardan İBB uzmanları eşliğindeki araçlarla alınarak organizasyon alanına getirildi.

Program çerçevesinde iftar öncesi Hacivat ve Karagöz ile Orkestralar Müdürlüğü’ne bağlı Mehter Takımı’nın gösterilerine yer verildi.

İftar vaktinde de minik ellerin semaya açıldığı dualar eşliğinde Kur’an-ı Kerim okundu, oruçlar açıldı. Yapılan konuşmalarda beraberlik ve paylaşma duygularının çocuklarla anlam bulduğu, yetimleri sevindirmenin iftar sofralarını gerçek bayrama çevireceği, dinimizin ve medeniyetimizin bu konuya büyük önem verdiği belirtildi. Büyükşehir çalışmalarının da yetim ve öksüzleri bir an dahi unutmayacak doğrultuda şekillendiği vurgulandı.

Çocukların damak zevkine uygun olarak ikram edilen iftar menüsünün yanı sıra geleneksel tatlar da etkinlik alanında yer aldı. Kağıt helva, pamuk şeker, patlamış mısırla sevinen çocuklar manevi atmosfere ayrı bir renk kattı. İftar sonrası gönüllerince eğlenen yetim ve öksüzler için Çocuk Tiyatrosu da sahne aldı.

Etkinlik alanındaki balon havuzu, palyaçolarla eğlenen çocuklara günün anısına çeşitli hediyeler sunuldu. Nostaljik bayram setleri, satranç takımları, top, balon, çanta gibi hediyelerin tek tek dağıtıldığı gece yetim ve öksüzlerin gönlünü fethetti.

Organizasyon çıkışında memnuniyetlerini dile getiren yetim ve öksüzler, yılın her günü kendilerini düşünen ve yanlarında olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a anlamlı organizasyondan dolayı teşekkür ederek sevinçlerini paylaştılar.
Kaynak: İHA