Vali Demirtaş Açıklaması 'Adana İş Dünyasının Her Zaman Yanında Olacağım'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, görev süresi içerisinde her zaman iş dünyasının yanında yer alarak sorunlarının çözümü konusunda gayret sarf edeceğini söyledi.

Vali Demirtaş Açıklaması 'Adana İş Dünyasının Her Zaman Yanında Olacağım'
Atila Menevşe başkanlığındaki Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu, Adıyaman Valiliği’nden Adana Valiliğine atanan Vali Mahmut Demirtaş’a kutlama ziyaretinde bulundu. Başkan Yardımcısı Mehmet Şahbaz, Yönetim Kurulu üyeleri Zübeyt Şendur, Erdinç Güneyli, Mehmet Şah Aba, Şahin Güneşer, Genel Sekreter Vekili Birol Yarman, Oda Danışmanı Vedat Kahyalar, Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel’in yer aldığı ATO Heyeti’ni sıcak bir ilgiyle karşılayan Vali Demirtaş, Oda tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Başkan Atila Menevşe’den bilgi aldı.

Konuşmasında, Adana’nın sahip olduğu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilmesi için üzerlerine düşen tüm görevleri fazlasıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ve bu kapsamda da tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte hareket ettiklerini belirten ATO Başkanı Atila Menevşe, “Adana’nın ekonomik potansiyelini ve gücünü sizlerin destek ve direktifleriyle, katma değer, yatırım ve istihdam açısından daha üst noktalara taşıyacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Kuruluş çalışmaları ATO önderliğinde devam eden Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda da bilgi veren Menevşe, bürokratik işlemlerin hızlandırılması için Vali Demirtaş’tan yardım istedi. Menevşe, “Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde katma değeri yüksek ürünlerin yetiştirilebilmesine yönelik olarak seracılığı teşvik etmek istiyoruz. Adana ancak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla birlikte organize tarımın verimliliği ve nimetlerinden yararlanmaya başlayacaktır” diye konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş, görev süresi içerisinde tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle el ele vererek kent dinamikleriyle tam diyalog halinde Adana’yı başta ekonomik alanda olmak üzere hemen her alanda daha ileriye taşımanın gayretinde olacaklarını belirtti.

Adana’nın sahip olduğu zenginliklerin en iyi şekilde değerlendirilmesi ve kentin sorunlarının çözümü konusunda çaba harcayacağını belirtirken, “Siz kazanırsanız, memleket de kazanır, mutlu olur. Siz kazanamazsanız memleket de kazanamaz ve biz de mutlu olamayız. Bu anlamda sizlerin ülke ekonomisine katkınız son derecede önem taşıyor. Biz de bu kapsamda üzerimize düşen tüm yükümlülükleri yerine getirerek sizlere yardımcı olmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi.

Kaynak: İHA