Vali Çınar Terör Saldırısında Yaralananları Ziyaret Etti

Bitlis Valisi Ahmet Çınar ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya Tatvan ilçesinde bu sabah saatlerinde polis noktasına yönelik saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

Vali Çınar Terör Saldırısında Yaralananları Ziyaret Etti
Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralılardan Şenel Vecel ile yoğun bakımda bulunan Mehmet Yanardağ’ı ziyaret eden Vali ve emniyet müdürü sağlık durumları hakkında bilgi aldı.

Bitlis Valisi Ahmet Çınar daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırıların sadece emniyet güçlerine olmadığını, sivillere yönelik de bu tür saldırıların geçmişten beri olduğunu söyledi.



Vali Çınar, Çanakkale gibi Turizmin konuşulduğu bir yerden terörün konuşulduğu bir yere atandığını belirterek, “2 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 2 vatandaşımızın da yaralandığı olayda yaralanan vatandaşlarımızın 1’inin sağlık durumu gayet iyi. Diğer vatandaşımız ise başından yaralanmış, ona da gerekli müdahale yapılmıştır. Durumu şu anda iyiye gidiyor” dedi.

Vali Ahmet Çınar şunları söyledi: “Bugün Van-Tatvan karayolunda Tatvan ilçe girişindeki polis kontrol noktasına sivil bir araçla 4 veya 5 kişi oldukları tahmin edilen bir terörist grup, kontrol noktasında güvenlik görevlilerimiz ve polis memurlarımızın durumu fark etmesiyle hemen ilk ateşi açıyorlar. Bu çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirildi, bir terörist yaralı olarak kaçarak ormanlık alana girdi. Onun takibi yapılıyor. Ramazan ayında herkesin oruç olduğu bir günde sabahın erken saatlerinde kötülüğe yemin etmiş gibi kocaman dünyayı bize dar eden bir anlayışla insanlıktan uzak bir anlayışla, bir tavırla kimseye hiçbir faydası olmayacak sadece dünyada egemen olan ülkemizi bölüp parçalamak isteyenlerin amaçlarına hizmet edecek olan, hayatı bu halka, ülkeye, millete zorlaştıran bir taşeron dediğimiz uşaklık haliyle şeytana uşaklık yapan gerçeklikle büyük bir yanlış içerisinde büyük bir düşmanlıkla eylem yapma gayretinde terörist örgüt, ancak her yerde muhalif oluyorlar, yeniliyorlar. Devletimizin büyüklerimizin dediği gibi Türkiye’nin gündeminde terör dediğimiz bu bela kalkacak.”

“HALKIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Vali Çınar, vatandaşlara, son zamanlarda istihbarat vermede ve güvenlik güçlerine verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek, “Halkımıza çok teşekkür ediyorum. Büyük destek veriyorlar. Terör örgütüyle mücadelede istihbarat bilgileri toplamada, ihbarlarda ve her türlü konuda vatandaşımızın halkımızın büyük destekleri var. Bu destekler olmazsa zaten teröründe bu kadar hızlı zayıflaması ve bitirilmesi mümkün olmaz. Dolayısıyla hem güvenlik güçlerimiz hem de devletimiz, halkımız el biriliğiyle Türkiye’nin ve Bitlis’in gündeminden bu kirli oyunu ve bu belayı silmenin gayreti içerisindeyiz. Sonlara da gelindi diyebileceğimiz bir durum var. İnşallah memleketimiz, milletimiz, şehrimiz huzura kavuşur.” dedi.

“ÇANAKKALE’DE GÜNDEMİMİZ TURİSTTİ, BİTLİS’E GELDİM GÜNDEMİMİZ TERÖRİST OLDU”

Vali Çınar Çanakkale Valiliği görevinden Bitlis’e atandığını hatırlatarak, “Bitlis’e geldiğimde Çanakkale Valiliğinden buraya geldim. Çanakkale’de gündemimiz turistti, Bitlis’e geldim gündemimiz terörist olu. Dolayısıyla bu kadar farklı bir hayat bu kadar zarar veren bir gerçeklikle bölgemiz ve halkımız karşı karşıya. Tabi sadece bu bölgeye zarar vermekle kalmıyor, Türkiye’nin her yerinde bu zararlı etkiyi yapıyor. Dolayısıyla küçük dünyamızı bu cennet vatanımızı kendimize dar ve cehennem kılmak için uğraşan bu kirli ahmak uşak yapıyla hep beraber mücadele edip neticeyi alacağız” dedi.

“SİVİLLERE YAPILAN SALDIRILAR YENİ DEĞİL”

Vali Çınar terör örgütünün saldırılarının sivillere yönelik olmasının yeni olmadığını ifade ederek, “Bunlar sivillere yeni yönelmiyorlar. Bölgede 6 yıldır çalışıyorum. Sadece çocukların gözlerine ateş ederek öldürdüklerine şahit oldum. Şeytani bir oyunun, fantezinin içinde şeytani uşaklık ve kölelik yapan bir durum var. Sivillere yeni bu eylemleri yapmıyorlar. Lojmana nine, kadın, çocuk olan lojmanlara roket atan, kapısında büyük patlayıcılarla eylem yapan bir anlayışın insanlıkla, adamlıkla Anadolu tabiriyle delikanlılıkla hiçbir alakası yok. Bunlar her türlü kötülüğe ve pisliğe müsait. O anlayışta bir örgüt. Ama sonları da yakın diye görüyoruz” şeklinde konuştu.

Vali ve beraberindekiler daha sonra hastaneden ayrıldılar.
Kaynak: İHA