Trakbeya Filmine Kırklareli Ev Sahipliği Yapacak

Kırklareli Belediyesi’nin katkıları ile Temmuz ayı içerisinde Kırklareli’nde çekimlerine başlanacak ’Trakbeya’ filminin tanıtım gecesi yapıldı.

Trakbeya Filmine Kırklareli Ev Sahipliği Yapacak
Yapılan basın lansmanına, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Sayın Seyfi Meriç, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, filmin sponsoru olan Boyak İnşaat yetkilileri, Ertan Ertekin, Semih Baysal, Küme Film ekibi çalışanları, Serpil Çakmaklı, Nuri Alço, Ali Engin, Ferdi Kurtuldu ve Nesrin Akkoç başta olmak üzere bir çok ünlü isim katıldı.

Basın lansmanında Trakya halkının yakından tanıdığı ses sanatçısı Süheyla Solak sahne alırken, film için hazırladığı şarkıları ve Trakya ile özdeşleşen şarkıları seslendirdi.

“BİZİM İÇİN KIRKLARELİ DÜNYANIN EN GÜZEL YERİDİR”

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli’nin kendileri için dünyanın en güzel yeri olduğunu söyledi.

Kesimoğlu, "Yaşadığınız yeri severseniz orası sizin için dünyanın en güzel yeridir. Yaşadığınız yeri sevmezseniz orası sizin için dünyanın en güzel yeri değildir.” Bu cümleyi Vizontele isimli filmden hatırlıyorsunuzdur eminim. Bizim için Kırklareli dünyanın en güzel yeridir. Çünkü biz yaşadığımız yeri çok seviyoruz. Güzel ilimiz bugün güzel konuklarıyla başka bir biçimde taçlandı. Hakikaten televizyon dizilerinden, sinemalardan, filmlerden, sanatın her alanında ilgi ve sevgi ile izlediğimiz değerli sanatçı dostlarımızı ilimizde gördüğümüz için son derece memnunuz. Sanat hayatın ta kendisi, sanatçı da onu hayatın içinden çekip alan kişidir. Biz yaşıyoruz onlar senaryolaştırıyorlar, sizler oynuyorsunuz ve bizde ilgi ile izliyoruz. Sanat bizim kılcal damarlarımız. Sanatsız kalan bir toplum, damarsız demektir. O yüzden biz sanata ve sanatçıya hak ettiği değeri Kırklareli halkı olarak veriyoruz" dedi.

“TRAKBEYA FİLMİNE EV SAHİPLİĞİ YAPMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUZ”

Trakbeya filminin Kırklareli’nde çekilecek olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Kesimoğlu, "Çok güzel bir film çekilecek, değerli sanatçılarımız rol alacaklar. Bizlerde size ev sahipliği yapıp, ilgi ile takip edeceğiz. Bir daha da ayrılmak istemezler. Sizleri de sadece film süresince değil birlikte yaşamak ve birlikte ihtiyarlamak için Kırklareli’ne bekliyoruz. Ben çok güzel bir film olacağına eminim. Didem Hanım’a güveniyoruz, ekibine inanıyoruz. Çok güzel günler geçireceğimize inanıyorum” diye konuştu.

“BU PROJE BİR FARKINDALIK PROJESİ”

Filmin yapımcısı Didem Küme yaptığı açıklamada, "Bu proje benim hayalimdi, ben sizlerin destekleri sayesinde bu hayalimi gerçekleştiriyorum. Kırklareli benim için çok özel bir yer, Kırklareli’ni inanılmaz derecede seviyorum. Hatta aşığım diyebilirim. Trakya’ya senarist arkadaşım ile beraber gönül verdik ve bu projeyi yazdık. Bu proje aynı zamanda farkındalık projesi. Lösemi konusunda farkındalık oluşturmak istedik. Bir de bizim hikayemizde bir çocuğumuz var filmde Burak isimli bir genci oynayacak. Kendi ismi Efe olan bu çocuğumuz bu hastalıkla mücadelesini verdi ve kazandı. Kendisi filmimizde oynamayı da kabul etti.Benim için en güzel duygu bu oldu. Efe’ye ve verdiği mücadelede Efe’ye katkı veren herkese de huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA