Sevgi Evlerindeki Çocuklara Diş Taraması

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince, Kartal Emrullah Turanlı Sevgi Evleri ile Tenzile Erdoğan Yetim Konuk Evi'nde kalan 72 çocuk ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçirildi.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi ve Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından sevgi evlerindeki çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Sekreterlikten yapılan açıklamaya göre, Kartal Emrullah Turanlı Sevgi Evleri ile Tenzile Erdoğan Yetim Konuk Evi'nde kalan 72 çocuk ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçti.

Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi ve Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'yle yapılan iş birliği kapsamındaki taramada, teşhis konulan çocukların tedavilerini gerçekleştirmek amacıyla sağlık tesislerine sevkleri sağlandı.

Dolgu, diş taşı temizliği, koruyucu jel, kanal tedavisi, çene cerrahisi gibi tedavi hizmetleri gösterilen çocuklara koruyucu fissür ve flor uygulamaları yapıldı.

Ayrıca çocuklarda ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla diş fırçalamanın önemi ve doğru fırçalama teknikleri hakkında eğitim verildi.

İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesisleri tarafından, daha fazla çocuğun geleceğe sağlıkla gülümsemesi amacıyla ağız ve diş sağlığı taramalarına devam edilecek.

Kaynak: AA