Muhtarlardan Elektrik Faturası Protestosu

Kütahya'da gece yarısı elektrik dağıtım şirketi binası önünde toplanan köy muhtarları, fatura kesim tarihi ve yansıtılan elektrik kesme bağlama ücreti yansıtılmasına tepki gösterdi.

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde gece yarısı elektrik dağıtım şirketi önünde toplanan köy muhtarları, protesto eylemi yaptı.

Elektrik dağıtım şirketi binası önünde toplanan yaklaşık 30 köy muhtarı, elektrik faturalarındaki hesap kesim tarihi nedeniyle emekli vatandaşların mağdur olduğunu dile getirmek için toplandıklarını ifade etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Ayverdi, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylere elektrik dağıtımını sağlayan şirketin elektrik faturalarındaki hesap kesim tarihinin, emekli vatandaşların maaş aldığı tarihe uymamasından dolayı çok sayıda mağduriyet yaşandığını öne sürdü.

Elektrik faturalarının kesim tarihinin emekli vatandaşların maaş aldığı tarihe göre düzenlenmesini isteyen Ayverdi, şöyle konuştu:

'Dağıtım şirketinin fatura ödeme tarihi emekli vatandaşlarımızın maaş aldığı tarihe uymamasından dolayı köylerdeki birçok vatandaşımız faturasını ödeyemedi ve elektrikleri kesildi. Ayrıca elektriği kesilen vatandaşlarımıza da 28 lira kesme bağlama ücreti yansıtıldı. Hem de gecikme faizli fatura ödemek zorunda bırakıldı. Şirketle defalarca görüşmeler yapmamıza rağmen sorunun giderilmesi için bir çalışma yapılmadı. Biz de sesimizi duyurmak için köy muhtarları olarak elektrik dağıtım şirketini protesto etmeye geldik.'

Ayverdi, çözüm bulunmadığı takdirde elektrik dağıtım şirketine sayaçları okutturmayacaklarını söyledi.

Muhtarların protestosu, yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi.
Kaynak: AA