Midyat'taki Terör Saldırısı

MemurSen heyeti ile Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Karayılan, Midyat'ta yetkililere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu Heyet, terör mağdurlarına verilmek üzere bir tır gıda ve yardım paketini, ilçe temsilciliğine teslim etti.

Memur-Sen heyeti ile Deniz Feneri Derneği Genel Müdürü Ali Karayılan, PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırı dolayısıyla, Mardin'in Midyat ilçesinde yetkililere geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, konfederasyona bağlı sendika genel başkanları ile Karayılan, Mardin'in Midyat ilçesine geldi.

Heyet, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve İlçe Emniyet Müdürü Temel Salman'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Toç Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, kaymakamlıktaki ziyarette, dünyada nerede mağdur ve mazlum varsa, onlarla imkanlarını paylaşmaktan çekinmediklerini söyledi.

Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

'Terör nedeniyle mağdur olan kardeşlerimiz var. Biz de Memur-Sen olarak 2016'daki bütün iftarlarımızı iptal ettik. Oradaki imkanlarımızı buradaki kardeşlerimizle bölüşmek için seferberlik başlattık. O seferberliğin gereği olarak buradayız. Buradaki kardeşlerimizle birlikte olmaktan, imkanlarımızı, fırsatlarımızı bölüşmekten, paylaşmaktan çok büyük mutluluk duyuyoruz.'

Kaymakam Bingöl de Midyat'ta gaddarca bir eylem gerçekleştirildiğini ifade ederek, 'Bu eylemden dolayı da bizleri yalnız bırakmadınız. Ziyaret ve desteğiniz için teşekkür ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarına da bu anlamda çok büyük görevler düşüyor.' dedi.

Heyet, terör mağdurlarına verilmek üzere bir tır gıda ve yardım paketini, ilçe temsilciliğine bıraktı. Heyettekiler, daha sonra terör mağduru aileleri ziyaret etti.

Ziyaretlerde, Diyanet-Sen Genel Bakanı Mehmet Bayraktutan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan, Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Muzaffer Boskurt, Memur-Sen Mardin İl Başkanı Mustafa Aydın ve Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer hazır bulundu.
Kaynak: AA