Karadağ Meclis Başkanı Pajovic Arnavutluk'ta

Pajovic, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nishani ve Meclis Başkanı Meta ile görüştü Arnavutluk Meclisi, Karadağ'ın NATO'ya katılım protokolünü onayladı.

Karadağ Meclis Başkanı Darko Pajovic, Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki temasları kapsamında, Karadağ'ın NATO'ya katılım protokolünün onayladığı meclis oturumuna katıldı.

Arnavutluk Meclisi, Karadağ'ın NATO'ya katılım protokolünü oybirliği ile kabul etti.

Oylamanın ardından meclisteki milletvekillerine hitap eden Pajovic, Karadağ'ın NATO üyelik sürecini hızlandıracak bu onaydan dolayı Arnavutluk'a teşekkür etti.

NATO üyeliğinin Karadağ için 'tarihi bir adım' olduğunu kaydeden Pajovic, NATO üyeliğinin Karadağ'a doğru yolda olacağı bir gelecek sağladığını ifade etti.

Arnavutluk'un da en kısa zamanda AB ile katılım müzakerelerine başlaması temennisinde bulunan Pajovic, Karadağ'ın müzakere sürecindeki tecrübelerini Arnavutluk'a aktarmaya hazır olduğunu söyledi.

Pajovic, iki ülke arasındaki ilişkilerde azınlıklar meselesinin önemli olduğuna işaret ederek, Karadağ'daki Arnavut azınlığın, ülkenin bağımsızlığında önemli rol üstlendiğini vurguladı.

Pajovic, Tiran'daki temasları kapsamında ayrıca, Meclis Başkanı İlir Meta ve Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile bir araya geldi.

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, 19 Mayıs'ta Karadağ'ın NATO'ya katılım protokolünü imzalamıştı.
Kaynak: AA