'Kara Kıta'ya Ramazan Yardımları

Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Afrika'da ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırıyor.

Tut Elimi Derneği ile Gezgin Gurmeyiz üyeleri, Afrika'da açlık sıkıntısı yaşayan Gine ve Malavi'de ihtiyaç sahibi bin 400 aileye gıda yardımında bulundu.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika'da açlığın en çok olduğu bölgelere yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Gine'de açlık nedeniyle hayatını kaybeden bir gencin ailesine destek olduklarını anlatan Sarıgöz, 'Aileler burada erzak bulmakta zorluk çekiyor. Arkadaşlarımız zor bir yolculuğun ardından bölgeye ulaştı. Bölgede 200 aileye gıda yardımlarımız nehirden sallarla geçilerek yapıldı.' dedi.

Afrika'da hemen her ülkede gıda sıkıntısı yaşandığına dikkati çeken Sarıgöz, 'Mübarek ayın bereketini tüm dünyadaki yoksul kardeşlerimizle paylaşmak için çalışıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız Malavi'de de bin 200 aileye gıda yardımında bulundu. İnşallah bu ayın sonuna kadar farklı ülkelerde çalışmalarımız sürecek.' diye konuştu.

Sarıgöz, özellikle açlığın en çok yaşandığı Gine'ye daha fazla yardım ulaştırılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA