Kapadokya 360 Derece Görüntülerle Bir Başka Güzel

Dünyanın en çok uçuş yapılabilen bölgesi Kapadokya, 360 derece açıyla çekim yapabilen özel kamerayla sıcak hava balonundan görüntülendi Anadolu Ajansınca yapılan özel çekimde, Kapadokya'dan güzel görüntüler kaydedildi Göreme Belediye Başkanı Cingil:'Turistler önceden bölgeyi gezerek balona binmeyi tercih ederken, şimdilerde ise balona binmek için geliyor. Dolayısıyla sıcak hava balonu ve Kapadokya ayrılmaz ikili oldu'

MURAT KAYA - Dünyanın 'sıcak hava balonu merkezi' konumundaki Kapadokya'da balonların görsel şöleni, Anadolu Ajansı tarafından yapılan çekimde, özel kamerayla 360 derece açıyla görüntülendi.

Erciyes ve Hasandağı'ndan fışkıran volkanların zamanla yağmur ve fırtınalarla erimesiyle oluşan peri bacaları, turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgenin tüf kaya yapısı nedeniyle oyularak yer altı şehirlerine dönüştürülen ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgeye dünyanın dört bir yanından ziyaretçi geliyor. Turistler, karadan olduğu kadar havadan da Kapadokya'nın keyfini çıkarıyor.

İlk kez 1988'de Göreme beldesinden başlatılan balon turları, günümüzde bölgenin en önemli aktivitesi haline geldi. Günün ilk ışıklarıyla Kapadokya semalarına yükselen onlarca balon, görsel şölen sunuyor.

Kapadokya'daki görsel şölen, 360 derece açıyla çekim yapabilen özel kamerayla sıcak hava balonundan görüntülendi. AA'nın özel çekiminde, Kapadokya'dan güzel görüntüler kaydedildi.

- 150 balon havalanıyor

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya'da hava şartlarının uygun olması durumunda yılda ortalama 300 gün uçuş yapılabildiğini, turizm sezonunda bazı günler yoğunluk dolayısıyla 150 balonun havalandığını söyledi.

Türkiye'nin tanıtımına önemli katkı sağlayan sıcak hava balonunun bölge turizminin lokomotifi olduğunu belirten Cingil, uçuş yapılan gün sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer alan Göreme'de, uygun hava şartlarında günde ortalama 100 balonun Kapadokya semalarına yükseldiğini ifade etti.

Başkan Cingil, Kapadokya'nın ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunduğunu, turistlere havadan ve karadan düzenlenen farklı aktivitelerle bölgeyi tanıtma gayretinde olduklarını kaydetti.

Bölgede 25 balon firmasının faaliyet gösterdiğini dile getiren Nuri Cingil, turistlerin yaklaşık 150 avro karşılığında, ortalama 45 dakika süren turlar sayesinde Kapadokya'nın doğal ve tarihi güzelliklerini havadan görme fırsatı yakaladığını anlattı.

Göreme, Çavuşin, Uçhisar ve Ürgüp bölgelerinden gerçekleştirilen balon turlarına turistlerin ilgisinin her geçen gün arttığını aktaran Cingil, 'Turistler önceden bölgeyi gezerek balona binmeyi tercih ederken, şimdilerde ise balona binmek için geliyor. Dolayısıyla sıcak hava balonu ve Kapadokya ayrılmaz ikili oldu.' diye konuştu.
Kaynak: AA