İzmir Körfezi'nin ÇED Raporu

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: 'Bugüne kadar eksik olan evrak değil siyasi iradeydi, Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın o iradeyi göstermesiyle önümüz açıldı'.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin temizlenmesi ve limanın verimliliğini artırmak üzere planlanan 'İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyon Projesi'nin hayata geçirilmesi için gereken ÇED raporunun, İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısında kabul edilmesiyle ilgili olarak, 'Bugüne kadar eksik olan evrak değil siyasi iradeydi, Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın o iradeyi göstermesiyle önümüz açıldı. Kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.' dedi.

Kocaoğlu, yaptığı açıklamada, 8 yıldır üzerinde çalıştıkları ve yaklaşık 3 yıldır ÇED onayı için bekledikleri proje ile ilgili olarak nisan ayı başında gündeme getirdikleri ÇED zirvesi' önerisinin kamuoyunda büyük bir destek bulduğunu belirtti.

Bunun üzerine sürecin hızlandığını kaydeden Kocaoğlu, 'Bugüne kadar eksik olan evrak değil siyasi iradeydi, Sayın Başbakan Binali Yıldırım'ın o iradeyi göstermesiyle önümüz açıldı. Kendisine buradan teşekkürlerimizi sunuyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kocaoğlu, ÇED süreciyle ilgili dün bir basın toplantısı düzenleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Deilcan'ın açıklamalarına da değinerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'ÇED sürecini manipüle ederek algı operasyonu yaptığımızı, kenti ötekileştirmeye çalıştığımızı ve bundan hicap duymamız gerektiğini söyleyen AKP İl Başkanı'nın bu üslubuyla bir yere varmamız mümkün değil. Burada hicap duyması gereken, yüzülebilir körfez hedefi için yıllardır inatla mücadele eden, bakanlık kapılarında bekletilen Büyükşehir Belediye Başkanı değildir. Zaten bu açıklamanın bakanlık yerine AKP İl Başkanı tarafından yapılması, konunun nasıl siyasallaştırıldığının açık bir göstergesidir.'
Kaynak: AA