Büyükşehir, Ekonomi Öğretecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında Aile Ekonomisi Finansal Okuryazarlık Projesinin uygulanmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı. İmza protokolünde konuşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, proje kapsamında katılımcılara finansal ürün ve hizmetlerin doğru kullanılması, her bireyin bütçesini doğru yönetebilmesi ve tasarruf edebilmesi amacıyla finansal okuryazarlığın büyük önem taşıdığını belirtti.

Büyükşehir, Ekonomi Öğretecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Aile Ekonomisi Finansal Okuryazarlık Projesinin uygulanması amacıyla TEB ile protokol imzaladı. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Uluturhan ve TEB Yıldız Bankacılık Pazarlama Müdürü Tuğhan İlercil katıldı.

İlercil, protokol imzalarının atılmasının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun’a plaket takdiminde bulundu.

BÜTÇE YÖNETİMİ ÖĞRETİLECEK

İmza töreninin ardından projenin uygulanması hakkında bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, “Bu protokol kapsamında bir yıl süresince TEB ile Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde bütçe yapma, gelir gider dengesini sağlama, tasarruf ve yatırım yapma, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilme gibi temel kavramlar hakkında bilgilendirilmesi ve dolayısıyla finansal okuryazarlık konusunda toplum bilincinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla seminerler verilecektir” dedi.

Finansal okuryazarlık kavramına da değinen Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, “Finansal okuryazarlık, kişinin para kullanımı ve yönetimi hakkında bilgiyle değerlendirme yaparak etkili kararlar alması olarak tanımlanıyor. Yani bireyin gelirlerini, tasarruflarını ve yatırımlarını akıllıca değerlendirerek bütçesini daha verimli bir şekilde yönetebilme yetkinliğine sahip olmasıdır” diye konuştu.

Ayrıca Finansal Okuryazarlık Projesi kapsamında belediye ve bağlı kuruluş çalışanı ve aile bireylerinden 5 bin kişiye finansal okuryazarlık eğitimi verileceğini söyledi.



PROJE İLK OLARAK BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARINA ANLATILDI

Aile Ekonomisi Finansal Okuryazarlık Projesinin uygulama eğitimi de Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi.

Stratejik İletişim Danışmanı Seçil Şendağ tarafından 47 büyükşehir belediye personeline eğitim verildi.

Şendağ hazırlanan proje kapsamında, ’Ekonomi Ailede Başlar’ düşüncesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını finansal okuryazarlık alanında bilinçlendirmek ve eğitmek amacıyla finansal okuryazarlık eğitimleriyle bütçe oluşturma ve yönetimi, aile giderlerini kontrol altında tutma taktikleri, borçların doğru yönetimi, yatırım yaparken dikkat edilmesi gerekenler, bireysel emeklilik, kredi ve kredi kartlarının doğru kullanımı gibi konularda bilgi vermek üzere bu eğitim seminerinin gerçekleştirildiğini söyledi.

Kaynak: İHA