Belediyeden İhtiyaç Sahibi Kadına Konteyner Ev

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi 47 yaşındaki kadına konteyner ev hediye etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, anne ve babasını yalnız bırakmak istemediği için evlenmeyen Demre'nin Karabucak Mahallesi'nden 47 yaşındaki Saliha Gedikli, bir yıl içinde önce babasını, sonra annesini kaybetti.

Harabe bir evde tek başına yaşamını sürdüren Gedikli'nin yardımına Büyükşehir Belediyesi koştu. Başkan Menderes Türel'in talimatıyla satın alınan konteyner ev, Gedikli'nin yaşadığı harabe evin yanına yerleştirildi.

Gedikli, yaptığı açıklamada, anne ve babasını kaybettikten sonra, ailesinin hatıralarıyla dolu evde yaşamanın kendisi için çok zor olduğunu ve evin durumunun da çok iyi olmadığını söyledi.

Buna rağmen, ailesinden kalan evden ve yaşamının geçtiği mahalleden ayrı kalmak istemediğini dile getiren Gedikli, 'Bu yaşıma kadar ailemle burada yaşadım. Ailemin hatıralarıyla dolu olan mahallemi bırakmak istemiyordum. Hemen evimin yanına güzel bir ev yapılması beni çok mutlu etti. Böyle bir fırsat verdiği için Menderes Türel Başkana teşekkür ediyorum, Allah razı olsun.' diye konuştu.

Büyükşehir Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ise Gedikli'nin yeni bir yuvaya kavuştuğunu belirterek 'Saliha ablamız tek başına bu zorlu şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışıyordu. Durumu başkanımıza bildirdik ve çalışmalara başlandı. Saliha ablamıza Antalya'dan gelen bu sıcacık yuva, umarım yeni bir hayatın da başlamasına vesile olur.' dedi.

Kaynak: AA