Artvin'de Bitkisel Örücülük Ev Hanımlarına Gelir Kapısı Olacak

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Artvin Girişimci Kadınlar Derneği (AGİKAD) işbirliğiyle açılan bitkisel örücülük yaz kursuna ev hanımları ilgi gösteriyor.

Yok olmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatmak ve ev hanımlarının hem meslek edinmeleri hem de aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla açılan kursta eğitim, Meryem Atalan tarafından veriliyor.

Arhavi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Hüsnü Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yöreye özgü el sanatı olan sepet örücülüğüne yönelik kursa ilgi ve katılımın yüksel olduğunu belirterek, kursiyerlerin bahçe ve ev ihtiyaçları için sepet yapımının yanı sıra minyatür süs sepeti yapımını da öğrendiğini söyledi.

Özcan, geleneksel el sanatlarının önemine işaret ederek, 'Bunların önemini kaybetmemesi için çeşitli kurslar açıyoruz. Sepet örücülüğü yaz kursu özellikle ev hanımları tarafından rağbet gördü. Ev hanımları hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri hediyelik sepetlerin satışından aile ekonomilerine katkı sağlayacak. Kursun ilçemize son derece faydalı olduğunu düşünmekteyiz.' dedi.

Kurs eğitmeni Meryem Atalan ise bitkisel örücülük kursunda mısır kapçığı, fındık filizleri ve bambu gibi bitkilerden şapka, plaj çantası, sandalye, hediyelik sepetler ve çamaşır sepeti gibi ürünlerin üretildiği ifade ederek, şunları kaydetti:

'AGİKAD kursta kullanılan malzemeleri temin ediyor. Aynı zamanda üretimi yaptığımız iş yerini sağladı. Burada üretilen hediyelik sepetlerin satışından elde edilen geliri ev hanımlarına vererek aile bütçelerine katkı sunuyor. Kursumuzun amacı ev hanımlarına hem meslek öğretmek hem de aile bütçelerine katkı sunmaktır. Kursumuza 12 ev hanımı katıldı. Kursiyerlerimiz kısa sürede işi kavradılar. Gün geçtikçe kendilerini geliştiriyorlar.'

Yaz sonuna kadar devam edecek kursta başarılı olanlara sertifika verileceği bildirildi.

Kaynak: AA