'6. Sosyal Hizmet Eğitimi Çalıştayı'

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, sosyal hizmet eğitiminin geleceğine yönelik yol haritası oluşturmak amacıyla '6. Sosyal Hizmet Eğitimi Çalıştayı'nı düzenlendi.

KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kamil Alptekin, üniversitede yapılan çalıştay açılışında, Türkiye'de sosyal hizmetler alanının yeni kurum kuruluş ve ihtisas hizmetleriyle genişlemekte olduğunu söyledi.

Bu alana ilgi artarken, sosyal hizmet eğitiminde tersine bir durum yaşandığını belirten Alptekin, 'Çok sayıda alt yapısız bölüm, açık öğretim eğitimi, doğru tanımlanmamış ön lisanstan lisans programlarına geçişler ve aşırı öğrenci kontenjanları sosyal hizmet eğitiminin ciddi sorunları arasındadır.'dedi.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade ise, KTO Karatay Üniversitesi hakkında bilgi vererek, çalıştayın ülke ve üniversiteye hayırlı olmasını diledi.

7 oturumda gerçekleşen çalıştaya 19 üniversiteden 27 öğretim üyesi, UNİCEF'ten bir uzman ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğinden 3 Sosyal Hizmet Uzmanı olmak üzere toplam 31 kişi katıldı.

Programın, KTO Karatay Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü, Sosyal Hizmet Okulları Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Konya Şubesi tarafından düzenlendiği bildirildi.

Kaynak: AA