37 Yıllık Çiftin Ortanco Çiçeği Sevdası

Sındırgı'da, 37 yıllık evli olan Cemal, Meryem Dizmen çifti 35 yıldır ortanca çiçeği yetiştiriyor.

Evlerinin ve dükkanlarının önünün çiçek bahçesine çeviren çiftlerden Cemal Dizmen, 'ortanca' çiçeğini ilk babaannesinin evinde gördüğünü, evlendikten sonra babaannesinin evinden 1 kök alarak çiçeği çoğalattığını ifade etti.

Cemal Dizmen çeçeğe olan sevgisini şöyle anlatt: 'Babaannemin evinde gördüğüm ortanca çiçeğini çok sevdim ve bir saksı alarak dede mesleğimiz olan dondurma dükkanımın bahçesinde yetiştirmeye başladım. Daha sonra çoğaltmaya başladım şuan 90'na yakın saksım bulunuyor. Evladım gibi bakıyorum onlara bana aylık 200 lira gibi bir masrafları oluyor. Geçenlerde çarşıda fiyatını sordum tek bir tanesi 200 lira ediyor. Ancak ben asla satmayı düşünmüyorum. Çoğaltmaya da devam edeceğim.'

Meryem Dizmen ise dükkanın yanısıra evlerinin de çiçek bahçesine döndüğünü, misafirliğe gelen komşularından sürekli saksı istediklerini vurgulayan Dizmen, 'Hepsi evladımız gibi oldu. 35 yıldır bunlardan yetiştiriyoruz. Satmaya ve başkasına vermeye kıyamıyoruz. Torunlar bahçede çiçek aralarında koşuyor. Bu bizim en büyük mutluluğumuz oldu' diye konuştu.

Kaynak: AA