10 Yaşındaki Yelkenci Çocuğun Trafik Kazasında Ölmesi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir grup, 10 yaşındaki yelkenci Ada Uz'un trafik kazasında öldüğü yolu trafiğe kapatarak oturma eylemi yaptı Anne Uz:'Çocuğumu yok yere kaybettim. Burada trafik işareti ve buna benzer hiçbir güvenlik tedbiri yok, kontrol yok, kaldırım yok. Biz belediye başkanına bu nedenle oy verdik'

Bodrum ilçesinde bir grup, 10 yaşındaki çocuğun trafik kazasında öldüğü yolu, yeterli güvenlik tedbiri alınmadığı gerekçesiyle trafiğe kapatarak, oturma eylemi yaptı.

İlçeye bağlı Turgutreis Mahallesi'nde, ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki lisanslı yelken sporcusu Ada Uz'un trafik kazası sonucu öldüğü yolda, ailesi ve yakınları tarafından eylem yapıldı.

Trafik kazasının yaşandığı yerde yeterince güvenlik tedbiri olmadığını öne süren 100 kişilik grup, cenaze töreninin ardından oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

Grup adına konuşan işletmeci ve Uz ailesinin yakını Haluk Yıldız, hiç uğruna 10 yaşındaki Ada'yı trafik kazasında kaybettiklerini söyledi.

Bu acının yaşanma nedeninin ilkel bir yapılaşmadan kaynaklandığını iddia eden Yıldız, 'Bu yol hiçbir zaman standardında değildir. Burası Turgutreis'in ana yoludur. Hiçbir yerinde ne yaya kaldırımı, ne de doğru dürüst bir karayolu çizgisi vardır. Burada son olan bir olay değildir' dedi.

Bölgede yeteri kadar güvenlik tedbirinin alınmadığını ve yaşanan trafik kazalarının dikkatsizlikten meydana geldiğini savunan Yıldız, şöyle konuştu:

'Defalarca gerekli yerlere başvuru yaptığımız halde, bizimle ilgilenen olmadı. Burada başka acılar yaşanmaması için elden geçirilmesi lazım. Yetkililer buranın gereğini yapsın.'

Açıklama yapıldığı sırada hasta taşıyan bir ambulansın geldiğini gören grup, yolu trafiğe açtı. Grup üyeleri ambulansın geçişinin ardından trafiği yeniden kapattı.

Kazada yaşamını yitiren Ada Uz'un annesi Oya Erol Uz, Bodrum Belediye Başkanını olayın yaşandığı bölgeye davet etti.

Çocuğunu yok yere kaybettiğini belirten Uz, 'Burada trafik işareti ve buna benzer hiçbir güvenlik tedbiri yok, kontrol yok, kaldırım yok. Biz belediye başkanına bu nedenle oy verdik. Şimdi belediye başkanını buraya bekliyoruz ve bu durumu görmesini istiyoruz. Makamdan değil, buradan görmesini istiyoruz' dedi.

Uz, yolun iki tarafının da sitelerle bulunduğunu ve insanların aktif olarak yaşadığı bir yer olduğunu belirtti.

- 'Tedbir alınmazsa oğlumun doğum gününde daha büyük eylem yapacağız'

Baba Ömer Uz da bölgede gerekli tedbirler alınmadığı taktirde, oğlunun doğum günü olan 2 Temmuz'da daha büyük bir eylem yapacaklarını ifade etti.

Yaklaşık 1,5 saat yolu trafiğe kapatan grubu, bölgeye gelen jandarma ekipleri bir süre ikna etmeye çalıştı.

Acılı annenin konuşmasını bir süre dinleyen jandarma ekipleri, gruba bölgede uygulama yapacaklarını ve durumu gerekli yerlere bildirecekleri sözünü verdi. Grup üyeleri bir süre daha alkışlı eylemlerini sürdürdükten sonra yolu trafiğe açtı.

Öte yandan jandarma ekiplerinin bölgede trafik uygulamasına geçtikleri gözlendi.
Kaynak: AA