Tekirdağ, İstanbullu Tatilcileri Bekliyor

Uzun sahil şeridine ve farklı ilçelerinde plajlara sahip olan Tekirdağ, 9 günlük bayram tatilinde başta İstanbul olmak üzere çevre illerden vatandaşları bekliyor Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak: 'Doğasıyla, deniziyle, yöresel tatlarıyla tatile gelecek vatandaşlarımızı bekliyor, tüm Trakya ve Balkan ülkelerinde yaşayanları da davet ediyoruz'.

EMRAH GÖKMEN - Uzun bayram tatilini yol yorgunluğuyla geçirmek istemeyenlerin rotalarını İstanbul'un yanı başındaki, geniş sahil şeridi ve plajlara sahip Tekirdağ'a çevirmesi bekleniyor.

Bayram tatilinin 9 güne çıkması dolayısıyla iç turizmde yaşanacak hareketliliğin Tekirdağ'ı da olumlu etkilemesi umut edilirken, hazırlıklarını hareketliliğe göre yapan turizmciler, özellikle İstanbulluları Kumbağ, Barbaros, Kastro, Alkaya, Şarköy plajlarına bekliyor.

Müze ve ören yerleriyle kültür turizmi, ekstrem sporlardan hoşlananlar için yamaç paraşütü, gastronomide meşhur köftesi, kamp ve karavan turizmi tercih edenler için uygun alanları bulunan Tekirdağ, İstanbul'a yakınlığını bu uzun bayram tatilinde avantaja çevirmek istiyor.

Bölgenin güzelliklerini uzak diyarlardan görmek isteyenler için de deniz yolu, demiryolu, havayolu seçenekleri bulunan Tekirdağ, güzelliklerini konuklarına sunmak için bekliyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı tatilinin 9 gün olarak açıklanmasının ardından kentin, kalabalık şehirlerden kaçanlar için durak olduğunu belirtti.

Zaten bir tatil yöresi olduklarını özellikle yaz aylarında hafta sonları İstanbul'un büyük kesimini misafir ettiklerini anlatan Albayrak, kentin hem Marmara hem de Karadeniz'e komşu olduğunu anlattı..

Tekirdağ'da her tür turizmin yapılabileceğini aktaran Albayrak, 'İstanbul'dan geldiğiniz zaman Marmaraereğlisi ilçesinde hem tarihi eserler sizi karşılarken hem de deniz kum ve güneşle buluşuyorsunuz. Kent merkezimizde eskiden belde olan Barbaros ve Kumbağ mahallelerinde de plajlarımız bayram için hazır konumda' dedi.

Kenttin doğal güzelliklerinin de görülmesi gerektiğini, burada ekstrem sporların da yapılabileceğini anlatan Albayrak,'Şehrimizin bilinen en önemli tatil yöresinden Şarköy ilçemizde her türlü hazırlıklar tamamlandı. Özellikle bu sene ilçemizde su sorunu olmayacaktır. Oraya kaç nüfus gelirse gelsin su sorunu yaşamayacaktır. Burası mavi bayrak almış tek yerimiz. Ben vatandaşlarımızı Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy'e davet ediyorum. Doğasıyla, deniziyle, yöresel tatlarıyla biz tatile gelecek vatandaşlarımızı karşılamaya hazırız.' diye konuştu.

Albayrak, bölgenin özellikle İstanbul'dan çok tercih edildiğini, ulaşım sorunun olmadığını, sadece komşu illerden değil tüm Trakya'yı ve Balkanları misafir etmeyi arzuladıklarını kaydetti.
Kaynak: AA