Pınarhisar'da Ramazan Etkinlikleri

Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesinde ramazan ayı dolayısıyla belediye tarafından düzenlenen ve bir hafta devam eden ekinlikler sona erdi.

Pınarhisar'da Ramazan Etkinlikleri
Pınarhisar Belediyesi tarafından ilçenin festival alanında düzenlenen ve 7 gün süren ramazan etkinlikleri, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. İftar saatinin ardından başlayan, ailelerin ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği ramazan etkinlikleri kapsamında Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, sihirbazların gösterileri ve çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Ramazan etkinlikleri boyunca yöresel kıyafetli görevlinin sırtına taktığı tarihi şerbet güğümüyle vatandaşlara soğuk ramazan şerbeti dağıtması eski ramazanları hatırlatırken, festival alanında yapılarak dağıtılan pamuk şekeri ise çocukların gözdesi oldu. Pamuk şekerinin nasıl yapıldığını gören ve ilgi gösteren çocuklar, bir hafta boyunca Hacıvat-Karagöz ve sihirbaz gösterilerini izlemenin keyfini yaşadıklarını söyledi.



Bir hafta boyunca devam eden etkinliklere çocuklarıyla gelen vatandaşlar, eski ramazanları hatırlattığı için bu organizasyonu düzenleyen Pınarhisar Belediye Başkanı Ramazan Cingöz’e ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA