İlk Kez 5 Yaşında AT Sayesinde Yürüdü

Kocaeli’de doğuştan Serebral Palsi (Beyin Felci) teşhisi konulan ve 5 yaşına kadar adım atamayan minik Ahmet Yusuf, at ve havuz terapisi sayesinde ilk kez adım attı. Ailesini sevince boğan minik Yusuf’un şimdilerde yüzünden gülücük eksik olmuyor.

İlk Kez 5 Yaşında AT Sayesinde Yürüdü
Kocaeli’de yaşayan 5 yaşındaki Ahmet Yusuf Çakır’a yaklaşık 3 yıl önce Serebral Palsi (Beyin Felci) teşhisi konuldu. Desteksiz oturamayan, ayakları üstüne basamayan minik Yusuf ailesi tarafından çeşitli hastanelere götürüldü. Aile son olarak tavsiye üzerine Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine geldi.

TERAPİLER HEMEN BAŞLADI

3 yaşında Başiskele ilçesinde bulunan Atlantis Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğretmenleri tarafından sıkı bir eğitime alınan Ahmet Yusuf Çakır’a alternatif olarak at ve havuz terapisi uygulandı. Tedaviye cevap veren Yusuf, ilk kez 5 yaşında adım attı. Çocuğunun ilk adımı karşısında şaşkına dönen anne Zeynep Çakır adeta sevinçten havalara uçtu. Yürüteç ile uzun mesafeler kaydeden Yusuf, bağımsız olarak da adımlarını atıyor. Yaşıtları ile birlikte yürüyememenin üzüntüsünü yaşayan Yusuf’un yüzünden artık gülücük eksik olmuyor.

HER ADIM, BÜYÜK HEYECAN

Yürüteçle koşma noktasına gelen Ahmet Yusuf Çakır’ın her adım attığında yaşadığı mutluluk yüzüne yansıyor. Öğretmenleri ise at ile gezmeyi çok seven Ahmet Yusuf’un başından bir an olsun ayrılmıyor. Oğlunun 5 sene boyunca yürüyemediğini ifade eden anne Zeynep Çakır, “İlk kez 4.5 yaşında adım attı. At ve havuzun çok büyük faydasını gördük. Biz buraya ilk geldiğimizde oturması bile yoktu. Daha sonra oturmaya başladı.

Uzanmaya başladı.

İlk adım attığını burada gördük. Çok sevindik” dedi.

“İNANILMAZ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIĞIMIZI HİSSETTİM”

Ahmet Yusuf ile özel olarak ilgilenen Fizyoterapist Tuğçe Çam ise “Ahmet Yusuf, halk arasında beyin felci olarak bilinen teşhis ile takip ettiğimiz bir hasta. Doğum öncesi, doğum sırası ve sonrasında henüz olgunluğunu kazanmamış beynin etkilenmeye bağlı olarak yürüme gibi kişisel becerilerin kısıtlandığı bir tablo. Yusuf ile biz tanıştığımızda 3 yaşındaydı. Desteksiz oturamıyordu, emekleme becerisi yoktu. Biz 3 yaşındaki bir çocuktan bunları çoktan kazanmasını bekleriz. Hemen hızlı ve yoğun bir rehabilitasyon programına başladık. Biz ve aile bir ekip olduk. Hipoterapi ve su terapisini programımızda etkin bir biçimde kullandık. Artık annesinden bağımsız seanslara geliyor. Yakın bir zamanda bizim için özel bir gelişme olan bağımsız adım atıyor hale geldi. Onun ilk adımlarını gördüğümde inanılmaz bir başarıya imza attığımızı hissettim” diye konuştu.

Minik Ahmet Yusuf şimdilerde ise koşup, futbol oynayacağı, bisiklete bineceği günleri bekliyor.
Kaynak: İHA