Magider Kırsal Mahallelerde Kooperatifleşmeyi Anlatacak

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) üyeleri köyden mahalleye dönen kırsal mahalleleri ziyaret ederek önümüzdeki ay tüm muhtarlara verilecek olan kooperatifleşme ve AB proje eğitimleri hakkında ön bilgilendirme çalışmasında bulunuyor.

Magider Kırsal Mahallelerde Kooperatifleşmeyi Anlatacak
MAGİDER Yönetim Kurulu üyelerinin köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerine olan ziyaretleri aralıksız devam ediyor. Ziyaretler kapsamında Şehzadeler ilçesine bağlı Sancaklıbozköy Mahallesini ziyaret eden MAGİDER üyeleri kooperatifleşmenin önemi üzerinde durdu.

Mahallelerin sorun ve önerileriyle yakından ilgilendiklerini kaydeden MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu taleplere göre hem politika hem de proje üretme doğrultusunda bir yol izlediklerini kaydetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu şunları söyledi: "Nefsimizin götürdüğü yere değil gönlümüzün istediği yere gidiyor yolumuz. Köyleri ve mahalleleri gezmeye devam ediyoruz. Köy muhtarları ve mahalle sakinleriyle yüz yüze görüşüyoruz. Önümüzdeki ay Manisa’daki tüm muhtarlara kooperatifleşme ve AB projeleriyle ilgili bir seminer vereceğiz. Proje danışmanlarımız Mustafa Pala, Necati Abalı ve Ural Sevener beyler bizlere destek olacaktır. Emek ve emekçi kutsaldır, alın terinin karşılığı ise hem bu dünyanın hem ahiretin ödülüdür. Köylerimize kooperatifleşmeyi iyi anlatabilirsek ve birleşmesine vesile olursak büyük bir istihdam sağlamış olacağız. Köyde üretilen tüm doğal ürünleri şehir pazarlarına açarak, kadın istihdamına büyük derecede fayda sağlayacağız. Hedefimiz ilk aşamada o bölgeye yakın bir yerde satış ofisi açabilmek. Köyde yaşayan ev hanımlarımız bu projemizin hayat bulmasıyla evinde yapmış olduğu tarhanasını, basmış olduğu yaprağını, kurutmuş olduğu patlıcanını, kurmuş olduğu turşusunu, kaynatmış olduğu pekmezini ve reçelini pazarlama fırsatı bulacaktır. Bunu bir Konya, Muğla, Denizli yapabiliyorken bizim bu kadar çok üretimle çok daha iyisini yapmamız gereklidir. En tatlı nimet gönlüyle ürettiğini harmanlayıp köyün tadında sunmaktır. Biz de bu yolda köprüyüz.”
Kaynak: İHA