Konya'dan Fildişi Sahilleri'ne Su Kuyusu

Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Konyalı hayırseverlerin destekleri ile açlık ve susuzluk içerisinde yaşam mücadelesi veren Fildişi Sahilleri'ne su kuyusu açtı.

AYDER İcra Heyet Müdürü Ali Öğüt, yaptığı açıklamada, uğruna savaşların yapıldığı, medeniyetlerin yıkıldığı ve insanların can verdiği suyun, Afrika Kıtası'nın büyük bir imtihanı olduğunu söyledi.

Bunun farkına vararak, Afrika'da açlık ve susuzluk çekenlere yardım ettiklerini belirten Öğüt, Afrika'da yaşam mücadelesi verenlerin bir nebzede olsa sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını dile getirdi.

AYDER olarak, hayırseverlerin destekleriyle Afrika'da su kuyuları açtıklarını anlatan Öğüt, şöyle devam etti:

'Su kuyularının açıldığı yerde hayat belirtisi oluyor. Konyalı hayırseverlerin destekleri ile Fildişi Sahilleri'ne açtığımız su kuyusu, yüzlerce ailenin ihtiyacını giderecek. Bu kuyular hayat belirtisi. Bu hayra vesile olup kardeşlerimizin ihtiyacını gideren hayırseverlerden Allah razı olsun razı olsun. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Afrika'dan Kafkaslara, Balkanlar'dan Orta Doğu'ya, su kuyusu, kardeş ailem, mescid, okul, ve bunların yanı sıra onlarca projelerimiz ile Müslümanların yanında olacağız. Buralarda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım etmek bizim üzerimize görevdir.'

Kaynak: AA