Kırıkkale'de Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği

Kırıkkale Valiliği, Kentteki şehit eşi ve çocukları ile gazi, gazi eşi ve çocuklarına iftar yemeği verdi.

Kırıkkale'de Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği
Kırıkkale’deki şehit eşi ve çocukları, gazi, gazi eşi ve çocuklarıyla iftar yemeğine gelenleri giriş kapısında görevliler tarafından gül verilerek karşılandılar. İftar proğramına Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Millletvekili Abdullah Öztürk, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, Vali Yardımcıları, il müdürleri İlçe Belediye Başkanları, Mahalle muhtarları, Kırıkkale’deki şehit eşi ve çocukları ile Gazi ve eşi ve çocuklarının katıldı.

İftar öncesi Kur’an-ı tilaveti okunduktan sonra söz alan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, ’’Evlatlarını, eşlerini, Babalarını, kardeşlerini, vatan uğruna feda eden, şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız baş tacımız şehit ailelerimiz, vatan uğruna gözlerini kırpmadan çarpışan çok kıymetli kahraman gazilerimiz. Bu güzel buluşmaya katıldığınız ve şehitlerimizin kutsal emanetlerinin yanında olma fırsatını bizlere verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. ’Biz büyük bir aileyiz’ cümlesi Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz bünyesinde sadece bir slogan değil, toplumun tüm kesimine hitap eden, tüm kesimini kucaklayan aynı çatı altında toplayan, çalışmalarımıza ışık tutan bir cümledir. Sizlerde bu aileyi oluşturan en değerli bireylersiniz. Bugün bu salonda sizlerle birlik ve beraberlik sergileyerek bu aile bağını güçlendirdiğiniz ve bizleri onurlandırdığınız için ayrıca hepinize şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz ise,’’Ülkemizin topraklarını korumak için büyük bedeller ödedik ve ödemeye devam ediyoruz. Güçlü olmamız için birlik ve beraberliğimizi sağlamamız gerek. Ülkemize ve Türk bayrağına, ülke topraklarımıza sahip çıkmamız gerek. Şehitlerimizi minnetle anıyoruz, gazilerimize sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyoruz. Sizler bizim en yakınımızsınız. Bütün kamu ve kuruluşların yetkilileri sizlerin yanında oluyorlar ve de olacaklar. Bugün Türk milletinin karşısına kötü emelleri için çıkamayanlar, bir sivrisinek gibi terör örgütlerini salıyorlar. Ama bu Türk milletinin azmini ülkesini ne kadar sevdiğini, ülkesi için canını bile verdiğini bilmiyorlar. Kurtuluş savaşında, Yemende savaştık fakat yenilmedik. Güçlü Türk milleti yine bir savaşta tüm ülkece cepheye gidecektir. Biz 3 şeyimize sahip çıkarız taviz vermeyiz. Toprağına, Özgürlüğüne, dinine, namusuna, bayrağına ülkesinin her karış toprağına 79 milyon insanımız canını vermeye hazırdır. Şehidimiz Emrah Pekdoğan’ın cenazesinde babası, annesindeki evlat acıyla birlikte yüzlerindeki gururla sergiledikleri dik duruşu gördüm. Türk milletinin özünden bir kayıp yapamayacaklarını gördüm. Bizler bu ülke için canımızı seve seve vermeye hazırız.’’şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından topluca iftar yemeği yendi. Daha sonra Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı J. Alb. İsa Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir’le birlikte tek tek şehit ve gazi yakınlarının masalarını ziyaret ederek onlarla sohbet edip taleplerini sordular.
Kaynak: İHA