İstanbul'da Kaçakçılığa Yönelik Operasyonlar

Kent genelinde iki ayda yapılan operasyonlarda, kaçak 280 bin puro ve 2 ton 800 kilogram nargile tütünü ile 18 bin şişe sahte içki ele geçirildi.

İstanbul'da, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda, kaçak 280 bin puro ve 2 ton 800 kilogram nargile tütünü ile 18 bin şişe sahte içki ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde iki ay içinde çok sayıda operasyon düzenledi. Polis ekiplerinin belirlenen adreslere gerçekleştirdiği baskınlarda, kaçak olduğu tespit edilen 280 bin puro ve 2 ton 800 kilogram nargile tütünü ile 18 bin şişe sahte içki bulundu.

Kaçak ürün satan iş yeri sahipleri hakkında yasal işlem yapıldı.

Bağcılar'da sahte belge, bandrol, etiket ve ambalaj kağıtları ürettiği belirlenen bir matbaaya düzenlenen operasyonda ise 2 şüpheli gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada, 22 tütün filmi baskı kalıbı, 9 tütün ambalaj kalıbı, 5 votka baskı kalıbı, sahte olduğu belirlenen çok sayıda Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) bandrolü ve pipo tütünü ambalajı ele geçirildi.

Gözaltındaki şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: AA