İncesu Belediyesi Garipçe-Üçkuyu Arasındaki Yolu 4.5 Kilometreye Düşürüyor

İncesu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Kayseri Büyük Şehir Belediyesi otobüslerinin yakıttan ve zamandan tasarruf etmeleri için Garipçe-Üçkuyu arasına yeni bir yol açarak 9 kilometrelik mesafeyi 4.5 kilometreye düşürdü.

İncesu Belediyesi Garipçe-Üçkuyu Arasındaki Yolu 4.5 Kilometreye Düşürüyor
İncesu Belediye Başkanı Zerekiya Karayol, "İncesu Belediyesi olarak 2016 yılı yatırım programımızda yer alan yol çalışmaları şuanda Garipçe-Üçkuyu arasındaki yol çalışması ile devam ediyoruz" dedi.

Başkan Karayol, "6360 sayılı yasa ile Belediyemize bağlanan Üçkuyu mahallemize Kayseri Büyük Şehir Belediyesi araçlarının daha kısa mesafeden ulaşımını sağlamak amacıyla hazırladığımız yol çalışmalarının alt yapı çalışmaları İncesu Belediyesi tarafından yapılmış olup daha sonraki üst yapı ve asfalt çalışmaları da Kayseri Büyük Şehir Belediyesi tarafından yürütülmektedir" diye konuştu.

Başkan Karayol, "Garipçe Üçkuyu arasındaki mevcut yol 9 km bu yol yapılınca 4,5 km düşecektir. Sabah ve akşam Büyükşehir Belediyesi araçlarımızın günde 2 sefer yaptığı varsayımı ile günde 9 km 1 ayda 270 km 1 yılda 3,285 km araçların kat edeceği mesafe kısalacaktır. Hem yakıt tasarrufu hem de vatandaşlar için vakitten kazanmaları sağlanacaktır. Başta emeği geçen İncesu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ekipleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığına teşekkür ederim. Yol yapım çalışmamız Ağustos ayı sonuna kadar bitirilip asfalt atılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır. İnşallah vatandaşlarımız bu yolumuzu yapımı bittikten sonra kazasız belasız bir şekilde iyi günlerde kullanırlar." ifadesinde bulundu.
Kaynak: İHA