HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

'(Dokunulmazlıkların kaldırılması) Bizleri halkımız, bizi seçen yurttaşlarımız dışında kimse sorgulayamaz'.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili, 'Bizleri halkımız, bizi seçen yurttaşlarımız dışında kimse sorgulayamaz' dedi.

Yüksekdağ, partisinin İçel İl Başkanlığınca merkez Akdeniz ilçesindeki bir parkta düzenlenen iftar programındaki konuşmasında, aynı sofrada, aynı ekmeği paylaşarak geleceğe dair iradelerini büyüttüklerini söyledi.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması sürecini değerlendiren Yüksekdağ, 'Bizleri halkımız, bizi seçen yurttaşlarımız dışında kimse sorgulayamaz. Kimseye, söylediklerimizden ve siyasi düşüncelerimizden dolayı, halkımızın taleplerini, mücadelesini temsil ettiğimizden, dillendirdiğimizden dolayı hesap vermeyiz, hesap vermek zorunda değiliz.' diye konuştu.

HDP'lilerin hesap vermeye zorlandığını savunan Yüksekdağ, 'Bizi savcılıkların ve mahkemelerin zoruyla hesap vermeye zorlayanlar, kendileri hesap verecekler.' dedi.

Yüksekdağ, mücadelelerinin hapis tehdidiyle kırılmaya çalışıldığını ileri sürerek, kesintisiz şekilde mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Yerel yönetimlerde engellenmek istendiklerini öne süren Yüksekdağ, şöyle devam etti:

'Belediyeler halkındır. Bütün demokratik mevziler, bu halkın iradesi, onuru ve kimliğidir. Yaklaşık bir yıldan bu yana belediyelere adını kayyum koymasalar bile bir müfettiş operasyonu başlattılar. Müfettişler, DBP'ye bağlı halk belediyeleri içerisinde denetim yapıyorlar. Tek bir yolsuzluk, hırsızlık, ahlaksızlık, suç unsuru, kurala aykırılık tespit edemediler, yok çünkü.'
Kaynak: AA