Bilecik Belediyesi'nden İl Protokolüne İftar

Bilecik Belediyesi tarafından il protokolüne iftar verildi.

Bilecik Belediyesi'nden İl Protokolüne İftar
Bilecik Tarihi Saat Kulesi önünde verilen iftar programına, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgülü, İl Müftüsü Necati Akkuş, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri, huzurevi sakinleri, Sevgi Evleri sakinleri, kurum müdürleri, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ezanın okunmasının ve Müftü Necati Akkuş’un ettirdiği duanın ardından oruçlar açıldı. Daha sonra konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı idrak ediyoruz. Ramazan hoşgörü ve sevgi ayı, paylaşma ve yardımlaşma ayı. İşte bu anlamda diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri Bilecik’te geleneklerimize ve örf adetlerimize uygun şekilde Ramazanımızı geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten güzel bir memleketteyiz. Bu güzelliklerin şükrünü eda etmek ancak bu güzelliklere sahip olmayan kardeşlerimiz için dua etmek ile olacağını düşünüyorum. Bizler Bilecik Belediyesi olarak, şehrimizin her noktasında Ramazan geleneklerini yaşatacak etkinlikleri ve çalışmaları gerçekleştirme çabası ve gayreti içindeyiz. Sizlerin ve hemşehrilerimizin katılımları bu organizasyonlara anlam ve değer katıyor. Bu akşam da şehrimizin protokolünü ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ağırladık. Soframızı şereflendirdiniz, şenlendirdiniz. Başta yeni yerindeki görevine başlayan Sayın Valimiz olmak üzere bütün katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Öte yandan iftar programı boyunca Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki Korosu tarafından ilahiler okundu. İftarda, çocuklar da Bilecik Belediyesi tarafından "Çocukça Ramazan" konseptinde hazırlanan eğlenceler ile keyifli vakit geçirirken, Huzurevi sakinleri de Hacivat ve Karagöz başta olmak üzere birçok kahramanın olduğu perde gösterisini izledi.
Kaynak: İHA