Başkan Böcek, Çin'li Heyet İle Turizmi Konuştu

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhitin Böcek’i ziyaret eden Çin’li sağlık heyeti, Antalya’da yapılacak sağlık yatırımları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Başkan Böcek, Çin'li Heyet İle Turizmi Konuştu
Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) ve Antalya Sağlık Turizmi Derneği (ANSAT) işbirliği ile sağlık sektörü konusunda görüşmelerde bulunmak üzere Antalya’da bulunun Çin heyeti, Başkan Muhittin Böcek’i ziyaret etti. TÜÇİAD Genel Başkanı Kemal Koçak ve 7 kişilik Çin heyeti, Başkan Muhittin Böcek ile Konyaaltı bölgesinde yapılabilecek sağlık faaliyetleri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Böcek, Konyaaltı’nın önemli bir cazibe merkezi olduğunu söyledi.



"İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ"

Başkan Muhittin Böcek, “Konyaaltı hızla büyüyen önemli bir ilçedir. Türk turizminde önemli bir yere sahip ilçemizde, önemli sağlık kuruluşları bulunmaktadır. Turizmin 12 aya yayılmasında sağlık sektörü büyük önem taşımaktadır. Yılın 300 gününü güneşli geçiren bölgemiz özellikle kış aylarında Kuzey ülkelerinden önemli bir sayıda turist ağırlamaktadır. Bölgemize yapılacak sağlık yatırımları konusunda Çin heyeti ile her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Çin’in Yincuan Sağlık Bakanlığı’nı temsilen Antalya’ya geldiklerini ifade eden Yincuan Diş Hastanesi Direktörü Zou Ye Jun, farklı milletten bir çok insanın yerli halk ile iç içe yaşadığı Konyaaltı’nda, turizmin en güzel halinin yaşandığını söyledi.

Konuşmasında Antalya’da sağlık turizmin de son derece iyi bir noktada olduğuna değinen Jun, Çin ile Türkiye arasında ki dostluğun bu alanda da görülebileceğini belirtti.

Ziyaret sonrasında Başkan Böcek, Çin heyetine çeşitli hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA