ASÜ'den Büyük Başarı

Aksaray Üniversitesi'nin(ASÜ), 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp Fakültesi olmayan/Tıp Fakültesi olan ama aktif olmayan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldığı bildirildi.

ASÜ'den yapılan yazılı açıklamada, University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuarı'nın 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulduğu belirtildi.

Amacının yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olduğu belirtilen açıklamada, 'Buna göre ASÜ, 2016 sıralamasında Aksaray Üniversitesi (ASÜ), 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp Fakültesi olmayan/Tıp Fakültesi olan ama aktif olmayan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı.' denildi.

Açıklamada, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin'in, şu ifadelerine yer verildi:

'ASÜ, son derece başarılı bir üniversitedir. Yapılan bilimsel araştırmalar ile bunu kanıtladık. 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında son derece başarılı bir noktada bulunan ASÜ, 2016 verilerine göre de bu başarısını bir kere daha tescilledi. Yapılan araştırma sonucuna göre ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan ve Tıp Fakültesi olmayan/Tıp Fakültesi olan ama aktif olmayan devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldı. ASÜ, 2000 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri genel sıralamasında ise 4. sırada yer alıyor. Elde edilen bu başarı, tüm akademik personelin katkısının ürünüdür. Arkadaşlarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.'

Kaynak: AA