Anadolu Köy Korucuları Ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen Açıklaması

'Dünden beri devam eden Diyarbakır Lice'deki operasyonlardan en fazla rahatsız olan HDP'dir. Bize göre çok önemli bir operasyon yapılmaktadır ama HDP devlet orada katliam yapıyor gibi bir algı ile Türkiye ve uluslararası bir gündem oluşturmaya çalışıyor'

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 'Dünden beri devam eden Diyarbakır Lice'deki operasyonlardan en fazla rahatsız olan HDP'dir. Bize göre çok önemli bir operasyon yapılmaktadır ama HDP devlet orada katliam yapıyor gibi bir algı ile Türkiye ve uluslararası bir gündem oluşturmaya çalışıyor.' dedi.

Afyonkarahisar’da bir termal otelde gerçekleşen iftara katılan Sözen, son 3-4 yılda hükümetin güzel bir inisiyatif aldığını ve kararlı bir şekilde terörle mücadele konusunda adımlar atıldığını söyledi.

Dünyada PKK terör örgütü kadar eleman toplayan başka bir örgüt bulunmadığını belirten Sözen, 'PKK terör örgütü artık doksanlı yıllardaki belki bir nebze olsun ideoloji amacıyla yola çıkan örgüt hüviyetinden çıkmış, tamamen uyuşturucu, kara para aklama, kadın ticareti, çocuk istismarı gibi alanlara yönelmiştir.' diye konuştu.

'Terör örgütü ile birlikte hareket eden siyasi bir çevre var. Bu çevre hiçbir zaman terör örgütü ile arasına mesafe koymadığı için sözde bu bölgenin dinine bağlı, örfüne adetine bağlı Kürt ve Zaza kökenli vatandaşları temsil ediyor gözüken siyasi parti maalesef bu çözüm sürecinden oldukça rahatsız oldular.' ifadesini kullanan Sözen, şu değerlendirmeyi yaptı:

'Dünden beri devam eden Diyarbakır Lice'deki operasyonlardan en fazla rahatsız olan HDP'dir. Bize göre çok önemli bir operasyon yapılmaktadır ama HDP devlet orada katliam yapıyor gibi bir algı ile Türkiye ve uluslararası bir gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Bir rakam verecek olursak sadece Diyarbakır Lice’nin bir mecrasında yetiştirilen esrar miktarı İzmir’in yıllık bütün tükettiği tamamıyla karşılayabiliyor. Yani burada çok büyük bir para organizasyonu var bu para organizasyonu bizim aklımızın almadığı kadar fazla.'

Uyuşturucu kaynaklarının sadece HDP ve PKK’yı beslemediğini, onların arkasındaki silah ve para tüccarlarını da beslediğini vurgulayan Sözen, 'HDP ve PKK’nın dünden beri devam eden operasyonlardan duyduğu rahatsızlığın temeli oradaki mali kaynakların kurutulmasıdır. Çözüm sürecinin başladığı günden bu yana sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Genelkurmay Başkanlığımız gerek eylemleri gerek ise söylemleri ile PKK terör örgütünün tamamen bitmesine yönelik kararlılık mesajları veriyorlar ve biz bu mesajları memnuniyetle karşılıyoruz.' dedi.

'Türkiye gündeminde şuanda dokunulmazlıkların kaldırılması var' diyen Ziya Sözen, şunları kaydetti:

'Ama bu dokunulmazlık konusundan önce milletvekili gibi dokunulmazlıkları olmayan bölgedeki belediye başkanları, bu devletin maaşını aldığı halde devlete ihanet eden şebekelerin dokunulmazlıkları da olmadığı halde tam 32 yıl sonunda dokunamamış durumdayız. Örneğin Diyarbakır Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından kendilerine aktarılan mali kaynakların yüzde 87'sini yatırım dışındaki alanlar da harcadığını söylüyor. Bu yatırım dışı alanlar PKK terör örgütüne direkt veya dolaylı olarak yardım ve yataklık kullanılmaktadır. Biz nasıl şehit ailelerimizin çocuklarını kamuda istihdam ediyorsak onlarda dağda vurulan PKK’lı teröristlerin ailelerinden kişilere belediyelerde istihdam sağlıyor ve alamadıklarını da yardım adı altında bizim şehit çocuklarımızın aldığı paralardan daha fazla paralar almaktadır. Yani bizlerin vermiş olduğu vergiler ile bunları gerçekleştiriyorlar.'

Kaynak: AA