AK Partili Aktay Ve Yılmaz, Bisikletle Mardin'den Yola Çıkan Suriyeli Aileyi Karşıladı

Mardin’den bisikletiyle ailesi ile birlikte yola çıkarak Ankara’ya gelen Suriyeli Mulham Alsaied, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay ve Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yasin Aktay ve Cevdet Yılmaz, bisikletiyle Mardin’den ailesi ile birlikte yola çıkarak Ankara’ya gelen Suriyeli Mulham Alsaied’i karşıladı. Elinde Türk bayrağı ile AK Parti Genel Merkezi önüne gelen Suriyeli aileyi karşılayan Aktay, “Mardin’de misafir olarak bulunmakta olan karı koca, bundan 24 gün kadar önce Mardin’den yola çıkmışlar ve Ankara’ya gelmişler. Yol boyu uğradıkları şehirlerde Suriyeli misafir konumunda olan insanlara misafir olmuşlar ve bu ziyaretlerinin sebebi de Suriyeli mültecilere karşı yapmakta olduğu bütün bu yardımlar dolayısıyla Türkiye’ye teşekkür etmek, bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorlar. Dünyada Türkiye’den başka Suriyeliler’e hiçbir çıkar hesabı gütmeden yardım elini uzatan bir ülke yok” ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, “Suriyeli mültecilerle ilgili dünyada en iyi görevini yapan Türkiye. Bizden çok daha iyi uluslararası kurumlar maalesef arzu edilen ölçüde bu insani meseleye el atmış durumda değiller. Türkiye, tarihi bir görev icra ediyor. Milletimizin bu fedakarlığı tarihimize çok güzel bir sayfa olarak geçecek” dedi.

Suriyeli Alsaied, Türkiye’de bulunun Suriyeli mültecilerin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti konusundaki görüşlerinin yer aldığı defteri Aktay’a teslim etti. Aktay, AB’yi mülteciler konusundaki tavrı dolayısıyla da eleştirerek, “AB’nin insan hakları konusunda ders vermeye çok düşkün konumuna rağmen eleştirileri yönelten AB, şu anda mülteci sorununu kendi konforunu bozan mesele olarak görmektedir. Türkiye, meseleye insani bir mesele olarak baktı” dedi.

Alsaied, yaklaşık bin 200 kilometre yolu 23 günde aldı. Yol boyunca uğradıkları Türkiye’de bulunan Suriyeliler’in görüşlerini aldıklarını belirten Alsaied, Erdoğan için yazdığı şiiri de okudu.
Kaynak: İHA