Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası Açıklaması

'İran İslam Cumhuriyeti, Doğu Azerbaycan eyaletinde yer alan Aras Serbest Bölgesi'ne ilgi bekliyor'.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), İran İslam Cumhuriyeti'nin Doğu Azerbaycan eyaletindeki Aras Serbest Bölgesi'ne ilgi beklediğini bildirdi.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosluğu tarafından TTSO'ya, Aras Serbest Bölgesi'ne ilişkin bilgilendirme yazısı gönderildiği belirtildi.

Odaya gönderilen yazıda, 'Ticari amaçlı olarak Doğu Azerbaycan eyaletinde yer alan Aras Serbest Bölgesi ile irtibata geçmek için Başkonsolosluk olarak koordinasyon yapılabilir.' ifadesinin yer aldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İran'ın Tebriz kentine 135 kilometre uzaklıkta olan Aras Serbest Bölgesi, 2003'te hizmete açıldı. Bölge, 51 bin hektarlık alan üzerine kurulu. Azerbaycan, Ermenistan ve Nahçıvan'a sınırı olan Aras Serbest Bölgesi, her yöne geniş demiryolu, karayolu ve havayolu bağlantılarına sahip. 120 milyon dolarlık ihracat, 506 milyon dolarlık ithalat kapasitesine ulaşan Aras Serbest Bölgesi'nden 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriliyor. Ağır sanayiden tarıma kadar birçok sektörde faaliyet alanları bulunan bölgede yatırım gerçekleştiren firmalara, 20 yıllık vergi muafiyeti gibi kolaylıklar da sağlanıyor.'

Kaynak: AA