TİKA'dan Namibya'ya Çadır Yardımı

TİKA Namibya’da San halkı için 50 çadır temin etti.



ANKARA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Namibya’nın Oshikoto bölgesindeki Oshivelo şehrinde bulunan Ondera Çiftliğinde yaşayan evsiz 'Hai-Om Sanlar' için 50 çadır temin etti.

TİKA’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Nambiya'daki en eski topluklarından biri olan Hai-Om Sanlara barınak sağlanması için yürütülen kampanya kapsamında Yoksulluğu Azaltma ve Sosyal Refah Bakanı Zephania Kameeta ve Bakan Yardımcısı Aino Kapewago'nun katılımıyla tören düzenlendi.

Törende, TİKA tarafından temin edilen 50 çadır, TİKA Windhoek Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ve Koordinatör Yardımcısı Abdulkadir Abukan tarafından evsiz San ailelerine dağıtıldı.

Oshivelo Şehir Konseyi temsilcileri ve Ondera Hai-Omları Geleneksel Şefi Max Neimeb’in de katıldığı törende, Namibya Enformasyon Bakanlığı yetkilileri de hazır bulundu.

Törende konuşan Bakan Kameeta, Türkiye’nin TİKA ve büyükelçilik vasıtasıyla Namibya’da yoksulluğun azaltılması hususunda ortaya koyduğu gayretten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Bakan Yardımcısı Kapewago da sık sık ziyaret ettiği ve bir aile gibi gördüğü Ondera’ya verdikleri öneme dikkati çekerek, TİKA Windhoek tarafından gerçekleştirilen projenin, yaklaşık iki ay önce Namibya Devlet Başkanı Hage Geingob tarafından geliştirilen Harambee toplu kalkınma programı ile uyumlu olduğunu belirtti.

Şef Neimeb ise halkının yaşadığı sıkıntıları hatırlatarak yardımlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Projenin gerçekleştirildiği Ondera Çiftliği’ne 2013 başında Hai-Omlar yerleştirilmeye başlanmıştı. Çiftlikte yaklaşık 720 kişiden oluşan 420 Hai-Om ailesi yaşıyor.

Namibya Yoksulluğu Azaltma Bakanlığı, Ondera Çiftliğindeki evsiz yerleşimcilerin, kış şartlarında soğuktan korunması, sıcak dönemde ise başta zehirli yılanlar olmak üzere tehlikeli hayvanlardan gelecek saldırılara karşı TİKA’dan yardım talebinde bulunmuştu.
Kaynak: AA