Siirt'te 'Dur' İhtarına Uymayan Araç Polise Çarptı

Siirt’te polisin ’dur’ ihtarına uymayan araç, polise çarparak kaçtı. Takibe alınan araç daha sonra Baykan ilçesi çıkışında terk edilmiş halde bulundu.

Siirt'te 'Dur' İhtarına Uymayan Araç Polise Çarptı
Edinilen bilgilere göre, olay, saat 13.30 sularında Baykan ilçe merkezinde meydana geldi. Yol güvenliğini sağlayan güvenlik güçleri, şüpheli bir araçta bomba olabileceği bilgisi üzerine 34 plakalı beyaz bir otomobile ’dur’ ihtarı çekti. Ancak ihtara uymayıp görevli bir polise çarparak kaçan şüpheli araç, polis ekipleri tarafından ateş açılarak durdurulmaya çalışıldı. Daha sonra takibe alınan araç, Baykan ilçesi çıkışında Bitlis karayolu üzerinde terk edilmiş vaziyette bulundu. Kaçan şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için bölgede operasyon başlatılırken, araçta bomba düzeneği olup olmayacağı üzerinde çalışma başlatıldı.

Aracın çarptığı güvenlik görevlisi Baykan İlçe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Baykan İlçe Kaymakamı Mehmet Kocabey, Emniyet Amiri Enver Kabataş, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hayrettin Fidan hastaneye giderek yaralı polis ile ilgili bilgi aldı.
Kaynak: İHA