'Seyyar Satıcılardan Sebze Almayın' Tavsiyesi

Pazarcılar Odası, seyyar satıcılara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

'Seyyar Satıcılardan Sebze Almayın' Tavsiyesi
Yaş Sebze Meyve Balıkçılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Mehmet Çiçek, seyyar yollarla kayıt dışı satılan sebze ve meyvelerde yaşanan olumsuzluklardan kendilerinin sorumlu olmadığını açıkladı.

Araba kasalarında, el arabalarında, sokaklarda kaldırım üzerilerinde satışa sunulan sebze ve meyvelerin kayıt dışı olduğunu, nereden getirildiğinin bilinmediğini, hiçbir denetime tabi tutulmadığını ifade eden Başkan Çiçek, vatandaşların satın aldıkları bu ürünlerde yaşadıkları sorun ve hak kayıplarından kendilerinin sorumlu tutulamayacağını kaydetti.

Sağlıklı, güvenilir, temiz ve hakkaniyetli bir alışveriş için pazarlarda tezgahı olan pazarcılardan alışveriş yapılmasının önemini vurgulayan Çiçek, “Pazardan aldığınız malın nerede üretildiği, kim tarafından üretildiği, hangi koşullarda nasıl üretildiği ve o ürünle ilgili tüm bilgiler odamızda kayıt altındadır. Üreticisi, üreticinin bulunduğu mevki kalıcıdır. Bir sorun yaşandığında bize başvurulduğunda biz bu bilgilerden yola çıkarak vatandaşlarımızın mağduriyetini gideririz. Ancak seyyar satıcılara ulaşamayız. Belediyelerimiz de seyyar satışlar konusunda denetimlerini arttırarak caydırıcı önlemlerini almalıdır” dedi.

Kaynak: İHA