Patnos'ta 10 Hafizeye Törenle Belgeleri Verildi

Ağrı’nın Patnos ilçesi Doğansu Köyü Yatılı Kız Kur’an kursundan mezun olan 10 hafizeye törenle belgeleri verildi.

Patnos'ta 10 Hafizeye Törenle Belgeleri Verildi
Törende Doğansu Köyü Kur’an Kursu idaresini üstlenen Muhsin İnan yaptığı açılış ve selamlama konuşmasında, Kur’an-ı Kerim eğitiminin ve hafızlığın önemini ve toplumdaki eğitimli anne adaylarının ihtiyacı ile alakalı hem hafızlığını yapmış hem de dini değerlerle alakalı eğitim almış eğitimli annelerin toplumdaki ihtiyacını bir nebze de olsa karşılayabildiklerini söyledi.

İnan, bu anlamda hizmetlerini daha da büyüterek ileriye götüreceklerini söyledi.



Daha sonra bir konuşma yapan Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay ise, ilçede Kur’an eğitiminin Doğansu Yatılı Kız Kur’an kursu iyi bir yerde olduğunu, ilçede yapımı devam eden erkek Kur’an kursu binasının bitimiyle bu eğitimin daha da üst seviyelere geleceğini söyledi.

Bu anlamda hizmetlerinin devam ettiğini desteklerinin sürekli olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilip belgeleri verildikten sonra hafızlık taçları takıldı.

Patnos Kültür Sarayı’nda yapılan törene Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, Eğitim Bir-Sen Patnos Şubesi Başkanı Fikret Ayaz, Patnos Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Faruk Yavuz, Patnos Şoförler Odası Başkanı Ercan Haliloğlu, Patnos Ziraat Odası Başkanı Hakan Hakverdi, Patnos Esnaf Odası Başkanı Süleyman Laçin, Diyanet-Sen Patnos Temsilcisi Muhsin İnan, Ensar Vakfı Başkanı Faruk Taşdemir, Patnos İmam Hatipliler Derneği Başkanı İbrahim Gültek, Patnos Şura İlim ve Kültür Derneği Başkanı M. Akif Dadaş, Patnos Seher Vakti Derneği Başkanı Alparslan Özkaya, Huder Başkanı Av. Talip Hallaç ve basın mensuplarının ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA