Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir'in Avanos ilçesinde Orta mahalle muhtarı Ahmet Adıyaman, mahallenin sokaklarını temizlemede işçilere yardımcı oluyor.

Mahallesinin sokaklarını gezen muhtar Adıyaman, mahallede yürütülen her faaliyette işçilerle kazma ve kürek alarak çalışıyor.

Adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sadece görev yaptığı mahallede değil ihtiyaç duyulan her yerde çalışmaya hazır olduğunu belirterek, '17 yıldır görev yaptığım mahallemde yardıma ihtiyaç duyulan her işte kendim de çalışıyorum. Üç dönem Bayır mahallesinin muhtarlığını yaptıktan sonra bu dönem Avanos'un en eski yerleşim yeri olan Orta mahalleden muhtarlık görevini üstlendim. Bu işlerin çoğu kazma ve kürekle çalışmayı gerektiren işler oluyor. Kimsesi olmayan yaşlıların ev temizliği, getir-götür işlerini ve bahçelerinde ağaç budaması ot temizliği gibi işlerini yaparım.' diye konuştu.

Mahalle sakinlerine örnek olmaya çalıştığını söyleyen muhtar Adıyaman, Orta mahallede belediye işçileri ile elinde süpürge ile mıntıka temizliği yaparak sokakları su ile yıkadı.

Muhtarının örnek davranışı mahallede yaşayanlar tarafından da takdirle karşılanıyor.

-Derinkuyu'da yeni trafik işaret levhaları dikildi

Derinkuyu Belediyesi cadde ve sokaklara yeni trafik işaret, yön ve uyarı levhaları dikti.

Karayolları Şube Şefliği, İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şubesi ve Derinkuyu Belediyesi görevlilerince ilçede eksik olan trafik işaret, yön ve uyarı levhalarının dikileceği yer tespitinde bulunuldu. Daha sonra da tespit edilen cadde ve sokaklara belediye ekiplerince trafik levhaları dikildi.

Belediye Başkanı Ahmet Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Ekiplerimiz tarafından dikilen 150 trafik levhası dışında ilçemizin turistik mekanlarından yeraltı şehri yön levhaları ve park levhalarını da yeniledik. Yeraltı manastırı yol güzergahlarına da meydana gelen kazaları önlemek amacıyla bu alana ilk kez uyarı levhaları diktik.' dedi.

Kaynak: AA