Nakliyecilerden Fabrika Yöneticilerine Tepki

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Saray köyünde bulunan çimento fabrikasından iş alamayan nakliyeciler, fabrika yöneticilerine tepki gösterdi.



Saray Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Erbaş ve kooperatif üyeleri köyde bulunan çimento fabrikasının önüne kamyonları ile gelerek fabrika yöneticilerine tepkilerini dile getirdi.

Kooperatif Başkanı Mustafa Erbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, köylerinde bulunan çimento fabrikasının 1970 yıllarda, Yozgatlı gurbetçilerin parasıyla yapıldığını anımsattı.

Fabrika kurulurken, köy halkının bir kuruş para almadan arsalarını verdiğini anlatan Erbaş, ''Yozgatlı işçilerin parasıyla bu fabrika yapıldı. Bugün ise biz bu fabrikadan iş alamıyoruz. İl dışından gelen nakliyeciler iş alıyor, biz burada 6 aydır iş alamadık. İş alamadığımız için birçok arkadaşımız icralık duruma düştü. Biz ekmeğimiz için çalışıyoruz, Saray köyü taşıyıcılar kooperatifi olarak bize de iş verilmesini istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz yüksek fiyat istemiyoruz, diğer firmalar kaç liraya taşıyorsa biz de aynı fiyata taşımak istiyoruz, yine de bize iş verilmiyor, bizi sürekli atlatıyorlar.” dedi.

Saray köyü Muhtarı Mustafa Kurt ise, köylerinin huzurlu bir köy olduğunu, köy halkından birçok kişinin geçimini nakliyecilikle sağladığını belirterek, “Fabrika yönetiminden isteğimiz köyümüzün huzuru bozulmadan, gerekli yardımların yapılarak nakliyecilerimize iş verilmesidir.” diye konuştu.

Kaynak: AA