İznik Dünyaya Açılıyor

Bursa’nın Unesco Dünya Mirası olma yolunda emin adımlar ile ilerleyen ilçesi İznik, muhteşem doğası, bereketli toprakları ve yüzlerce yıllık tarihi ile ’İznik’i Keşfet’ sloganıyla dünyaya açılıyor.

İznik Dünyaya Açılıyor
İznik’i Keşfet sloganı ile ilçenin A’dan Z’ye tüm tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerini yansıtan fotoğraflar Unesco Dünya Mirası ve Home of Turkey konseptinde hazırlanarak başta ’İznik’i Keşfet’ sosyal medya hesapları olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşların yanı sıra tüm dünyaya gönderiliyor. İznik İlçesi, dünyada eşine az rastlanan ve bütünüyle "açık hava müzesi" olan tarihi ve antik bir şehirdir. Yaz kış demeden, adeta bereket saçan verimli toprağı, kendine özgü iklimi ve doğal güzelliği nedeniyle, tarihin her döneminde insanlığın ilgi odaklarından biri haline gelmiştir. Bu özelliği ile 2014 yılında başlatılan çalışmalar ile Unesco Dünya Mirası Geçici listesine girmeyi başarmış, asil liste için ise çalışmaları devam etmektedir.

İznik’in dünya mirası olma yolunda ki sürecinde en önemli safhası olarak ise İznik’i Keşfet sloganıyla Sosyal Medya başta olmak üzere birçok alanda yapılan çalışmalar gösterilmektedir.Bu çalışmalar önümüzdeki günlerde aktif hale gelecek olan www.iznikikesfet.com web sitesi ile daha da gelişecektir.
Kaynak: İHA