İdil-Ural Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği İftarı

Tataristan Türkiye Temsilciliği ve İdilUral Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde iftar yemeğinde bir araya geldi.

Tataristan Türkiye Temsilciliği ve İdil-Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyeleri iftar yemeğinde buluştu.

Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesindeki iftar programına, Tataristan Türkiye Temsilcisi Aydar Gasigullin, Rusya Federasyonu İstanbul Konsolosluğundan Mihail Kamenev, TBMM Genel Sekreter Yardımcılığı Milli Saraylar Müzecilik ve Tanıtım Başkanı Kemal Kahraman, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ İdari İşler Müdürü Salih Doğan, İdil-Ural Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Gülten Urallı ve çok sayıda Tatar asıllı vatandaş katıldı.

Burada konuşan Urallı, geleneksel iftar programına katılanlara teşekkür ederek, dernek ve temsilciliğin çok yakından iletişim halinde olduklarını belirtti.

Urallı, Tataristan’da doğup Türkiye'de üniversitelerde okumaya gelen öğrencilere burs verildiğini ifade ederek, 'Bunu master, lisans ve doktora seviyesinde yapıyoruz. Burslar karşılıksız veriliyor ve ben bu gençleri, oralara gittiğimde kültür elçisi olarak görüyorum.' dedi.

Kemal Kahraman ise İslam dünyasının, Türk dünyasının mübarek ramazan bayramını şimdiden tebrik ederek, ramazanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Mihail Kamenev de Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosunun iftar davetine önem verdiğini ancak gelemediği için onu temsilen konuştuğunu kaydederek, 'Bugünkü iftara katılan herkesi selamlıyorum. Bu mübarek ramazan ayını içtenlikle tebrik eder, en iyi dileklerimin kabul edilmesini isterim. İnanıyorum ki bütün dünya Müslümanları diğer geleneksel dinlerin temsilcileriyle birlikte barış ve huzurun güçlenmesine ve adil, müreffeh bir toplumun oluşturulmasına önemli katkılarda bulunmaya devam edecekler. Rusya’da yüz yıllar boyunca aralarında diyalog, barış, dostluk ve karışlıklı anlayış kurulmuş farklı halklar ve geleneksel dinler barışçıl bir şekilde bir arada yaşamaktadır. Bundan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. İslam, diğer dinlerle birlikte Rusya’daki yerli halkların geleneksel dinlerden biri olarak tanımlanmaktadır. Bugün dinimiz ve milliyetimiz ne olursa olsun bayramınızın heyecanı ve coşkunluğunu birlikte paylaşmaktayız.' şeklinde konuştu.

İftar programı, yapılan yemek duası ile sona erdi.

Kaynak: AA