Hatay'da Şehit Ve Gazi Ailelerine İftar

Hatay Valisi Topaca, şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, 'Her bir şehidimizin ölüme, savaşa, ülke savunmasına giderken aklında tek bir şey vardır: Ülkemizi korumak, milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü korumak, ay yıldızlı bayrağımızın semalarda dalgalanmasını sağlamaktır' dedi.

Vali Topaca, Antakya'da bir otelde şehit ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, şehitleri ve ebediyete intikal eden gazileri rahmetle andıklarını söyledi.

Şehit ve gazi yakınlarıyla bir araya gelerek, acılarına bir nebze olsa ortak olduklarını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

'Biliyoruz çok kısa bir süre önce evlatları, eşleri ve babası şehit olan birçok kardeşimiz, amcamız, annelerimizle bir araya geldik. Ama şundan eminiz ki, şehadet Cenab-ı Hakkın övdüğü onlara ahirette çok büyük makamlar vadettiği seçilmiş kullardır. Şehadet mertebesine herkes ulaşamaz. Herkes ölümü bir gün tadacak. Ama herkes şehit değil. Dolayısıyla şehit yakını olmak, şehit babası, annesi, eşi ve çocuğu olmak çok büyük bir şereftir.'

Şehitlerin kıymetini çok iyi bilen bir millet olduklarını dile getiren Topaca, Türk milletinin öteden beri vatan topraklarına bağlı olduğunu, bunların başında da Çanakkale Savaş'ının geldiğini kaydetti.

Ülkenin içerisinde bulunduğu coğrafya itibariyle rahat olmayan bir yer olduğunu söyleyen Vali Topaca, şunları kaydetti:

'Bugünlerde de, geçtiğimiz 2015-2016 yılları içerisinde de çok şehit verdik. Bundan gaye nedir? Biliyoruz ki Allah rızasıdır. Her bir şehidimizin ölüme, savaşa, ülke savunmasına giderken aklında tek bir şey vardır: Ülkemizi korumak, milletimizin birliğini, vatanımızın bütünlüğünü korumak, ay yıldızlı bayrağımızın semalarda dalgalanmasını sağlamaktır. Gerektiğinde şehit olabilecek gözünü kırpmadan ölüme gidebilecek aynı Çanakkale ruhunu yaşatan bir gençliğe ve insana sahibiz. İnşallah bu gençlik olduğu sürece, milletimizin bu ruhu bu imanı devam ettiği sürece bu memlekete bu millete kimse el uzatamayacaktır. Dolayısıyla geleceğe güvenle bakıyoruz. Emin adımlarla ülkemiz, milletimiz yolunda devam ediyor.'
Kaynak: AA