GESTAŞ'tan Yaz Tarifesi Uygulaması

Gökçeada için 20 Haziran'da başlatılan yaz tarifesi uygulamasına, Bozcaada'da 27 Haziran'da geçilecek.

Çanakkale Boğazı ile adalar arasındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ firması, Gökçeada için 20 Haziran'da başlattığı yaz tarifesi uygulamasına, Bozcaada'da 27 Haziran'da geçecek.

Firmadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Geyikli-Bozcaada hattında kullanılmak üzere filosuna yeni bir gemi katan GESTAŞ, Kabatepe-Gökçeada hattında ise 'Gökçeada-1' feribotuna ek olarak '57. Alay' araba vapurunu da hizmete sundu.

Okulların kapanmasıyla, ramazan sonunda hızla artacak tatilci potansiyelini dikkate elan firma, yaz seferi tarifesini 1 Ekim'e kadar sürdürecek.

Kabatepe-Gökçeada hattında hafta içi saat 07.00'de başlayacak seferler, her iki kıyıdan saat 21.00'e kadar devam edecek. İki gemiyle günde 8 kez yapılacak hafta içi seferlerine (pazartesi, salı, çarşamba, perşembe), hafta sonunda (cuma, cumartesi, pazar) 05.00 ve 23.00 seferleri de eklenerek, taşımacılık sayısı 11'e çıkacak.

Geyikli-Bozcaada hattında ise 'bahar tarifesi' adı altında 27 Mayıs'tan itibaren sefer sayılarını arttıran GESTAŞ, 27 Haziran'da yaz tarifesine geçecek. Hafta içi Bozcaada'dan 5, Geyikli'den 5 sefer uygulayan GESTAŞ, hafta sonları bu seferleri her iki kıyıdan karşılıklı 8'e çıkaracak.

Firma, yoğunluğa göre ek seferler de uygulayacak. 27 Haziran'dan itibaren her iki kıyıdan saat başı seferler yapılması da planlanıyor.

GESTAŞ, Çanakkale-Gökçeada-Bozcaada hattında hizmet verecek deniz otobüsü seferlerinde de yaz tarifesi uygulamasını başlattı. Bu hafta itibariyle 'Conkbayırı' adlı deniz otobüsü, haftanın her günü gerek direkt, gerekse aktarmalı olarak Çanakkale-Gökçeada-Bozcaada hattında sefer düzenleyecek.
Kaynak: AA