Eş Başkanlar, STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu.

Eş Başkanlar, STK Temsilcileri Ve Muhtarlarla Buluştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, Kayapınar’da bir düğün salonunda sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlarla iftar yemeğinde buluştu. İftara, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP ve DBP İl Eş Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, Barış Anneleri, meclis üyeleri, muhtarlar ile din alimleri katıldı.

STÖ temsilcileri ile muhtarları kapıda karşılayan Eş Başkanlar, yemek sırasında da misafirleriyle tek tek ilgilenerek sohbet etti.

“RAMAZAN AYI, BARIŞA, ÇÖZÜME VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN”

İftar buluşmasında konuşan Eş Başkan Kışanak, yitirilen canlara, yıkılan şehirlere ve yaşanılan büyük acılara dikkat çekerek, herkesin derinden üzüntülü olduğu bir dönemden geçildiğini kaydetti.

Ramazan ayının barışa, çözüme ve kardeşliğe vesile olmasını dileyen Kışanak, “Acıların son bulduğu, ölümlerin olmadığı, herkesin evinde yas değil huzurun olduğu bir ortamda Ramazan ayını ve bayramını karşılayalım” dedi.

Oruç tutarken, dua ederken her şeyden önce barışı ve huzuru dilediklerini kaydeden Kışanak, "Bu mübarek ayda hepimizin duaları mazlumdan yanadır. Allah mazlumun hakkını zalime bırakmasın. Bugün ve tüm Ramazan ayı boyunca iftarlarımızı açtığımızda barış, özgürlük ve çözüm için dua edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“YÜZBİNLERCE İNSAN BARIŞ İÇİN DUA EDİYOR”

Ardından konuşan Eş Başkan Fırat Anlı ise Ramazan ayının rahmet ayı olduğunu söyledi.

Anlı, “İnşallah Ramazan’ın hayrı kentimizi sarar ve herkes hayrından nasibini alır. Allah birliğimizi güçlendirsin, Allah Ramazan’ı kardeşlik, barış, özgürlüğe vesile eylesin. Bugün Diyarbakır ve bölgede yüz binlerce insanımız, ellerini barış, özgürlük ve onurlu bir yaşam için kaldırmışlar ve dua ediyorlar. Allah dualarımızı kabul etsin. Bu mübarek günde insanlar ölmesin, herkes yerinde dursun, bu isteğimiz inşallah olur. Zor bir dönemden geçiyoruz ama her karanlığın sonunda aydınlık var. Bu umutla Allah bize huzur, birliktelik versin” şeklinde konuştu.

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de çok zor bir dönemden geçildiğini söyledi.

Tuncel, bu hayatta dayanışmadan başka bir şans olmadığını kaydetti.

Kaynak: İHA