ERÜ, The 2016 Asya Üniversiteleri Sıralamasında En İyi 200 Arasında

Erciyes Üniversitesi, Times HigherEducation (THE) 2016 Asya Üniversiteleri Sıralamasında En İyi 200 Üniversitesi arasında yer aldı. Türkiye’den 11 üniversitenin en iyi 200 Asya Üniversitesi arasında yer aldığı sıralama sonuçlarına göre, Erciyes Üniversitesi en iyi 191-200 üniversite aralığında sıralanarak önemli bir başarı göstererek, Türkiye üniversiteleri arasında 10’uncu, devlet üniversiteleri arasında ise 7’inci sırada yer aldı.

ERÜ, The 2016 Asya Üniversiteleri Sıralamasında En İyi 200 Arasında
Dünyanın en prestijli üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan Times HigherEducation (THE), 2016 Asya Üniversiteleri Sıralaması Hong Kong’da düzenlenen “THE Asya Üniversiteleri Zirvesi 2016” etkinliğinde açıklandı. Zirveye Erciyes Üniversitesi’ni temsilen BAP Koordinatörü Prof. Dr. Adem Kalınlı katılarak, THE Sıralama Sistemi Editörü PhilBaty ve ekibi ile Erciyes Üniversitesinin sıralama sistemlerindeki durumu ve bu sistemlerde maksimum etkiyi yaratabilmek için izlenmesi gereken stratejiler konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Zirveye katılan üniversite temsilcileri ile ikili işbirlikleri konusunda görüşme ve değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Adem Kalınlı, Hong Kong’da düzenlenen zirve ve üniversiteler sıralaması hakkında şu bilgileri verdi:

“Hong Kong Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen THE Asya Üniversiteleri Zirvesi ‘Üniversiteler Yenilikçiliği ve Yaratıcılığı Nasıl Besler’ teması ile toplanmış ve toplantıda 16 farklı ülkeden dünyanın en önde gelen 30 üniversitenin rektörleri tarafından konuşmalar yapılmıştır. Aralarında THE Dünya Üniversiteleri Sıralamasında son beş yıldır birinci sırada yer alan California Institute of Technology’nin Başkanı Dr.ThomasF.Rosenbaum, Amerikan NSF (NationalScience Foundation) Başkanı Dr. France A. Cordova, Münih Teknik Üniversitesi Başkanı Wolfgang A. Hermann, Manchester Üniversitesi Başkanı Dame Nancy Rothwell ile Çin’in NNSF (National Natural ScienceFoundatin of China) Başkanı WeiYang gibi birçok önemli kurumun yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştirilen zirvede 21. yüzyılda üniversiteler, araştırma fonlarının araştırma ve girişimciliği destekleyecek şekilde kullanılması, üniversitelerde yenilikçi ve yaratıcı ekosistemin oluşturulması ve yeni nesil üniversiteler konularında konuşmalar yapılmış, paneller düzenlenmiş ve muhtelif üniversitelerin uygulama örnekleri sunulmuştur.”

THE Sıralama Sisteminin, Asya üniversitelerini, dünya üniversiteleri sıralamasında kullandığı öğretim, araştırma, atıflar, endüstri geliri ve uluslararası görünürlük olmak üzere 5 ana başlıkta 13 göstergeye göre derecelendirdiğini kaydeden Prof. Dr. Kalınlı, “THE Sıralama Sistemi tarafından 2013-2015 yılları arasında 3 kez yayımlanan Asya üniversitelerini sıralamasında Türkiye’den yalnızca 6 üniversite yer bulurken, bu yıl açıklanan sonuçlara göre ülkemizden 11 üniversite sıralamada yer almıştır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA