Deniz Feneri Derneğinden Yetimlere İftar

Deniz Feneri Derneği, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından 'Dünya Yetimler Günü' ilan edilen ramazanın 15. gününde, 200 yetime iftar verdi.

Deniz Feneri Derneğinden yapılan açıklamaya göre, derneğin, Zeytinburnu'ndaki merkezi ve 30 ülkede aynı gün değişik saat aralığında gerçekleşen iftar programlarına yakınlarıyla katılan yetimlere, hediye paketleri dağıtıldı, bayram harçlığı verildi.

Dernek, Türkiye'nin yanı sıra Tayland, Pakistan, Bosna Hersek, Gazze, Kenya, Makedonya, Somali, Fildişi Sahili, Uganda, Etiyopya, Karadağ, Arnavutluk gibi toplamda 30 ülkede de yetimler için iftar sofraları kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Deniz Feneri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Dünya Yetimler Gününde binlerce yetim çocuğu aileleriyle iftar sofrasında ağırlamanın kendileri için gurur verici olduğunu ifade etti.

Yetimlerin ve ailelerinin hayatlarının zor olduğunu kaydeden Cengiz, 'Biz de bir nebze olsun onların bu zor hayatları içerisinde sevinmelerini, gülmelerini sağladığımızı düşünüyoruz ve bu sebeple çok mutluyuz' görüşlerine yer verdi.

İftar sofrasında birlikte oturduğu ailelerden birinde, bir annenin 7 yetim yavrusuyla hayata tutunmaya çalıştığını, derneğin bu gibi ailelere ramazan ayı dışında da yardım eli uzatmayı sürdürdüğünü dile getiren Cengiz, 30 ülkede gıda dağıtımı, yetim iftarı, yetim harçlığı, hediye paketleri dağıtarak dünyanın bütün mazlum coğrafyalarında yetim sevindirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: AA