Bursa'da Minikler Havuzlara Akın Etti

Bursa’da Yıldırım ilçesindeki minik öğrenciler okulların kapanmasıyla birlikte Yıldırım Belediyesi Yaz Spor Okulları bünyesinde eğitim veren yüzme kurslarına akın etti.

Bursa'da Minikler Havuzlara Akın Etti
Sporun merkezi yeni Yıldırım hedefiyle çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, yaz spor okulları ile çocukları sağlıklı ve tam donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye devam ediyor. Okulların tatile girmesi ile birlikte Yıldırımlıların yoğun ilgi gösterdiği yüzme kurslarındaki ilk dönem, Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi’nde 200 minik öğrencinin katılımıyla başladı.

2003 ve 2011 yılları arasındaki doğumlu çocukların yer alacağı kurslarda haftanın 4 günü eğitim verilecek. 20 Haziran - 2 Temmuz, 11 - 30 Temmuz, 1 - 20 Ağustos ve 22 Ağustos ile 10 Eylül tarihleri arasında 4 ayrı dönem ile verilecek eğitimler için kayıtlar Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi ve Dr. Sadık Ahmet Spor Tesisleri’nde devam ediyor.

Yıldırım Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın çocukları geleceğe hazırlama yolunda önemli bir görevi üstlendiğini söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sağlıklı nesillerin inşası için yeni dönemde eğitime başlayan yaz spor okullarımıza ilçe sakinlerimizin ilgisi bizleri memnun ediyor. Spor okulumuzda çocuklarımız tatillerini spor yaparak eğlenerek geçirirken aynı zamanda kişisel gelişimlerine de olumlu kazanımlar elde ediyorlar” dedi.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutma yolunun spordan geçtiğinin vurgusunu da yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yıldırım 250 bini aşkın genç nüfusuyla büyük bir potansiyele sahip. Şehrimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyacak olan gençlerimize güvenimiz tam. Onların her zaman yanlarında olmayı sürdüreceğiz. Geçtiğimiz yaz sezonunda da 905 çocuğumuz havuzlarımızda yüzme sporu yapma fırsatı buldu. Çocuklarını spora teşvik eden ailelerimize de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Sporda marka şehir Yıldırım hedefine her geçen gün bir adım daha yaklaştıklarını da aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Yaz ve kış aylarında eğitim veren spor okullarımızın yanı sıra Yıldırım Belediyespor olarak yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda başarılı işlere imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl, Yıldırımlı sporcular katıldıkları ulusal ve uluslararası turnuvalarda 400’ün üzerinde madalya kazandılar. Sporcularımız, Yıldırım’ı olimpiyatlarda temsil edecek. Bütün bunların yanı sıra ilçemizde faaliyet gösteren amatör spor kulüplerimize de desteğimizi sürdürüyoruz. Sportif anlamda adını duyuran bir şehir olarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA