Başbakan Yıldırım'dan Ağrılı Öğrenciye Burs Müjdesi

Başbakan Yıldırım'ın, Ağrı ziyaretinde özel olarak görüşerek tebrik ettiği ve iftar programında Türkiye'ye tanıttığı TEOG birincisi Ağrılı kız öğrenci Polat'a, burs müjdesi verdiği öğrenildi Polat: 'Çapa Fen Lisesini bitirip, Çapa Tıp Fakültesi'ne geçmek ve sonrasında beyin cerrahı olmak istiyorum'.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ağrı ziyaretinde özel olarak görüşerek tebrik ettiği ve valilikçe düzenlenen iftar programında Türkiye'ye tanıttığı TEOG birincisi öğrencilerden Ağrılı Marya Polat'a, bundan sonraki eğitim hayatı için burs müjdesi verdiği öğrenildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Ağrı ziyareti kapsamında Ağrı Valiliğince düzenlenen toplu açılış töreni ve iftar öncesi özel görüşerek tebrik ettiği ve konuşması sırasında bulunduğu yerden ayağa kalkmasını isteyerek, Türkiye'ye tanıttığı Polat, Başbakan Yıldırım'ın takdirini kazanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Polat, iftarın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 kardeş olduklarını ve babasının inşaatlarda çalıştığını söyledi.

Zor koşullarda elde ettiği başarının altında, sürekli değil, ama disiplinli çalışmanın yattığını ifade eden Polat, şöyle konuştu:

'Yeri geldi ders çalıştım, yeri geldi film izledim. Yani günümü hep ders çalışarak geçirmedim. Öğretmenlerimin üzerimde çok hakkı var. Hem kendi çabamla hem de öğretmenlerimin destekleriyle bugünlere geldim. Hiçbir şey imkansız değildir. Sadece çalışın, eğer başarı sizin yanınızdaysa her kapı size açılır. Çapa Fen Lisesini bitirip, Çapa Tıp Fakültesi'ne geçmek ve sonrasında beyin cerrahı olmak istiyorum. Başbakanımız bana müjdeli bir haber verdi. Bütün eğitim masraflarım hayırsever bir iş adamı tarafından karşılanacakmış. Çok güzel bir haberdi. Bunu duyduğumda şok yaşadım. Arkadaşlarıma tavsiyem, çok çalışsınlar ve öğretmenlerinin öğütlerini dikkate alsınlar.'

- 'Bu başarıyı bekliyorduk'

Polat'ın eğitim gördüğü Mehmet Melik Özmen Ortaokulu'nun müdürü Nurullah Özden ise Polat'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyledi.

'Polat'ın böyle büyük bir başarıyı yakalayacağını bekliyorduk' diyen Özden, 'Umudumuz daha güzel günler, daha yeni Marya'ların Ağrı'dan çıkması. Okulumuzda çok başarılı öğrenciler var. Öğrenciler çok çalışsın ve heyecanlarına yenik düşmesin.' dedi.
Kaynak: AA