AK Parti İstanbul Kadın Kolları'ndan 'Vefa İftarı'

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: 'Kadının doğurganlığı, sadece biyolojik bir doğurganlık değil fikri, sosyal ve ekonomik anlamda da kadın hayattır, doğurgandır, üretkendir. İşte kadının bu üretkenliği, becerileri siyasetin içinde de kendini gösterdi.' Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Zengin: 'Bugün artık hayalden öteye geçmiş durumdayız. Daha somutlaştı, önümüzü daha net görebiliyoruz. Bu ülkenin bütün yaralarını AK Parti temizledi, toparladı.'

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, 'Kadının doğurganlığı sadece biyolojik bir doğurganlık değil fikri, sosyal ve ekonomik anlamda da kadın hayattır, doğurgandır, üretkendir. İşte kadının bu üretkenliği, becerileri siyasetin içinde de kendini gösterdi.' dedi.

Ramazanoğlu, AK Parti İstanbul Kadın Kolları'nca düzenlenen 'Vefa İftarı'nda yaptığı konuşmada, kuruluşundan itibaren AK Parti'de kadınların yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Siyasetin bir memleket meselesi olduğunu anlatan Ramazanoğlu, 'Kendi gücümüzle yollara düşmüştük. Kadın hayattır, doğurur. Hayatı da doğurur, hayatın ikamesini de gerçekleştirir. Kadının doğurganlığı, sadece biyolojik bir doğurganlık değil fikri, sosyal ve ekonomik anlamda da kadın hayattır, doğurgandır, üretkendir. İşte kadının bu üretkenliği, becerileri siyasetin içinde de kendini gösterdi.' diye konuştu.

AK Partili kadınlar olarak bütün Türkiye'ye yayıldıklarını belirten Ramazanoğlu, sahada çalışarak üreten, değer üreten kadınlar olduklarını dile getirdi. Bugün karar alma mekanizmalarında birçok kadının görev aldığını hatırlatan Ramazanoğlu, burada da AK Parti İstanbul Kadın Kolları'nın başı çektiğine dikkati çekti.

Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

'Bugün bu hareket dünyaya örnek oluyor. Sadece Kuzey Afrika'da değil inanın Avrupa'daki, Asya'daki, Ortadoğu'dakiler de 'siz nasıl başardınız' diye bize bakıyor. Sosyal politikalardan tutun, kadının siyasetteki varlığına kadar. Bugün geldiğimiz nokta, hepimizin başarısı, hepimizin birlikteliği. Bu kadının doğurması yani hayat olması, canlı olması. Bugün AK Parti diriyse, kendini yenileyebiliyorsa, hızlı hareket edebiliyorsa, karar alma mekanizmalarını hızlı dönüştürebiliyorsa, inanın bu canlılığın, hayatın içinden gelmesine bağlı. Bu dinamizmi de kadınların içinde olmasından kaynaklanıyor.'

Kadınların daha çok hayatın içinde olması gerektiğine işaret eden Ramazanoğlu, kadınların sadece siyasetin içinde değil bürokrasinin içinde de daha fazla olması gerektiğini ifade etti.

Siyasi tıkanıklıkları aşacak daha büyük bir siyasi adımın eşiğinde olduklarını aktaran Ramazanoğlu, bundan sonraki siyasi adımlarda da kadınların daha güçlü, büyük ve sağlam adımlarla yer alacağını belirtti.

- 'Artık hayalden öteye geçmiş durumdayız'

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Özlem Zengin ise uzun bir yolculuğun içinde olduklarını söyledi.

Partinin kuruluş aşamasından itibaren hayallerinin olduğunu dile getiren Zengin, 'Bugün artık hayalden öteye geçmiş durumdayız. Daha somutlaştı, önümüzü daha net görebiliyoruz. Bu ülkenin bütün yaralarını AK Parti temizledi, toparladı.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'de siyaseti en iyi okuyanın millet olduğunu aktaran Zengin, 'Herkes bu ülkenin bütünlüğünün devamını istiyor. Herkes bu ülkede huzur istiyor, terörden kurtulmak istiyor. Şehit cenazesi istemiyor. Kendisinde istemediği gibi başka yerde de istemiyor. Hatta başka komşu ülkede de istemiyor.' dedi.

Kadınlara birçok görev düştüğünü ifade eden Zengin, 'Tecrübe artık Amerika'da falan değil. Tecrübe, bizim tecrübemiz. Gerçek bir başarı hikayesi. Dünya bizden feyzalıyor. İşte Afrika'ya gidiyorsunuz Kenya size bakıyor, Kolombiya size bakıyor, Suriye, Arap dünyası size, bize bakıyor. Feyiz, başka bir yerde değil.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Kadınlarımız gelişmesi ve başarı elde etmesi önemlidir'

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Şeyma Döğücü de İstanbul Kadın Kolları olarak 250 hatim okuduklarını, şehitlere ve ebediyete intikal eden arkadaşlarına hediye ettiklerini belirtti.

Siyasi partilerde eşine az rastlanır şekilde yeni çığırlar açtıklarını ve açmaya devam ettiklerini söyleyen Döğücü, 'Bir arada olmaya devam edeceğiz. Hz. Ayşe'nin fazileti, Hz. Hafsa'nın hadis bilgisi, Ümmü Seleme'nin kuvvetli fıkıh bilgisi, Hz. Hatice'nin liderliği, bizlere her zaman mihmandarlık edecektir. Tarihin de gösterdiği gibi güçlü kadın, güçlü Türkiye idealinin vazgeçilmezidir. Bu sebeple kadınlarımızın tüm toplumsal, ekonomik, politik ve siyasi konularda gelişmesi ve başarı elde etmesi önemlidir.' diye konuştu.

İstanbul Kadın Akademisince hazırlanan bir sunumun yapıldığı iftar programına, AK Parti Milletvekilleri Fatma Benli, Tülay Kaynarca ve Ayşe Keşir'in de olduğu çok sayıda davetli katıldı.
Kaynak: AA