Ağabeyinin Cenazesini Türkiye'ye Getirmek İçin Uğraşıyor

Kayseri’de yaşayan Ali Yılmaz, geçtiğimiz hafta İran’a giden 47 yaşındaki ağabeyi Hüseyin Yılmaz’ın kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğini, prosedürler nedeniyle cenazeye ulaşamadıklarını belirterek, Tahran’daki Türk Başkonsolosluğu’ndan yardım istedi.

Ağabeyinin Cenazesini Türkiye'ye Getirmek İçin Uğraşıyor
Ağabeyi Hüseyin Yılmaz’ın uzun yıllardır TIR şoförü olduğunu ve 3 aydır İran’a gidip geldiğini söyleyen Ali Yılmaz, "Son olarak geçtiğimiz 14 Haziran Salı günü gittiği İran’ın Ahvaz kentinde ağabeyim geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etti. Biz vefat ettiğini TIR şoförü olan arkadaşlarından öğrendik" dedi.

Cenazenin alınabilmesi için yengesi Asiye Yılmaz’ın, İran’da yaşayan Mehdi isminde bir kişiye vekalet verdiğini, vekaletin Türkiye’de bulunan İran Başkonsolosluğu’ndan gönderildiğini anlatan Ali Yılmaz, "İşlemlerin takibi için gerekli olan evraklar İran’daki Mehdi isimli şahsa ulaşmış. Ama aradan 7 gün geçmesine rağmen ağabeyim Hüseyin Yılmaz’ın cenazesini bir türlü alamadık. İran’da perşembe ve cuma günü resmi tatil. Cumartesi günü de Başkonsolosluk tatile giriyor. Eğer işlemler uzarsa bizim pazar gününe kadar beklememiz gerekecek" diye konuştu.

Tahran’da bulunan Türk Başkonsolosluğu’nun cenazenin Türkiye’ye gönderilmesi için yardım etmesini istediklerini söyleyen Ali Yılmaz, "İran’da vekalet verdiğimiz Mehdi isimli şahsın telefon numarasını Başkonsolosluğa ilettik. Şu anda ağabeyimin ailesi çok mağdur durumda. İran’daki Türk Başkonsolosluğu’nun cenazenin gönderilmesi için biraz daha müdahale etmesini istiyoruz. Bir acımız var ama cenazeyi alamadığımız için acımız daha da artıyor. Yetkililerin cenazeyi alabilmemiz için yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA