Yerli Düşünce Derneği 'Kardeşlik İftarı'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu: 'Türk milleti diz çökmez, ölürse de ayakta ölür. Azdan az gider, çoktan çok gider'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 'Türk milleti diz çökmez, ölürse de ayakta ölür. Azdan az gider, çoktan çok gider.' dedi.

Yerli Düşünce Derneğince bir otelde düzenlenen 'kardeşlik iftarı'nda konuşan Topçu, terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerine rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diledi.

Topçu, dünyada nerede bir Türk, bir Müslüman ve bir mazlum varsa tüm Müslümanların kardeşi ve parçası olduğunu söyledi.

Doğu Türkistan'a hangi gözle bakıyorlarsa, Gazze'ye de aynı gözle baktıklarını ifade eden Topçu, 'Bayırbucak Türkmenleri bombalanırken nasıl öfkelenip ve hüzünleniyorsak, Arakan'daki Müslümanlar diri diri toprağa gömülürken de aynı duyguları yaşıyoruz.' diye konuştu.

Topçu, nihai hedeflerinin fertten cemaate, cemaatten cemiyete, cemiyetten millete ve milletten de ümmete ulaşmak olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, karşısındaki tüm parti ve güç odaklarına karşı milletin teveccühünü kazanarak yüzde 52 ile cumhurun başkanı seçildiğini belirten Topçu, 'Milletin iradesi dediğimizde bunu kastediyoruz. Bazıları diyor ki 'Sen neden konuşuyorsun?' Senden yüzde yüz fazla oy almış, neden konuşmasın. Sen almışsın yüzde 25, o almış yüzde 52. Demokrasi böyle bir şey. Desteği çok olan millet adına söz söyleyecek.' değerlendirmesinde bulundu.

Devletin tüm organlarıyla terörün her türlüsünü bitirmeye kararlı olduğuna dikkati çeken Topçu, 'Buradan bir nebze geri adım atmak asla mümkün değildir. Bunun sonrasında yapılması gereken de terör örgütü mensuplarının yurt dışındaki kaçaklarının vatandaşlıktan çıkarılmasıdır.' ifadelerini kullandı.

- 'Türk milleti diz çökmez, ölürse de ayakta ölür'

Geçmişte yedi düvelin Sultan Abdülhamit'e sergiledikleri tezgahı, bugün 72 düvelin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sergilemeye devam ettiklerini kaydeden Topçu, '100 yıl önce dedelerimiz Çanakkale'de buna uyandı. Şimdi de Türk, Kürt, Çerkez, Arap ve Laz'ıyla biz torunları bu ihanete uyandık. ABD ve AB'de dostumuz olduklarını söyleyenlerin, Türkiye'yi diz üstü çökertmek için bilimum terör örgütlerine destek verdiklerini biliyoruz. Diyoruz ki, Türk milleti diz çökmez, ölürse de ayakta ölür. Azdan az gider, çoktan çok gider.' diye konuştu.

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da iftara katılanlara teşekkür etti.

İftara, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, dernek üyeleri, Türk-İslam coğrafyasından ve akraba topluluklardan gelerek Türkiye'de eğitim gören 300 öğrencinin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı.

Kaynak: AA